Kuid aga saavutada ilusat säravat naeratust ja värsket hingeõhku? Kas hommikul pestud hambad saavad püsida puhtana ja suus tunne värskena tööpäeva lõpuni, ilma, et vahepeal uuesti harjaks või nätsukummi näriks? Milline tavalises kaupluses müüdavatest pastadest on parim ja kas hind määrab kvaliteedi?

Delfi Majandus otsustas testida, mida meile poes kohati lausa kolossaalse summa eest pähe määrida üritatakse? Valikusse sai võetud viis hambapastat, mis sobivad tervete igemete ja mittetundlikke hammastega inimesele.

Mõned valikusse võetutest on antud firma tavalise pasta puudumise tõttu valgendavat efekti lubavad, kuid seda siin testis hindamises õigluse mõttes ei arvestatud.

Viit erinevat pastat kasutas objektiivse hinnangu saamiseks neli erinevat inimest viiel päeval, pestes iga pastaga hambaid kolm korda.

Hinded pastadele sai pandud pasta maitse, lõhna, tulemuse ning puhta tunde kestvuse järgi, kõige olulisemat - hammaste tervist ja pastade lubadust auguvabana neid hoida, ei ole võimalik lühiajalisel testimisel hinnata.

Iga kriteeriumi eest oli võimalik maksimumina teenida 3 punkti. Punktid tähendavad: 0 – kehv, halb. 1 – pole viga. 2 – täiesti talutav, päris hea. 3 – väga hea.

1.PresiDENT

Punktid kokku: 9

Maitse: 3
Lõhn: 2
Tulemus: 2
Kestvus: 2

PresiDENT hambapasta on välimuselt valge pasta, mille lõhn pole tugev, kuid siiski on tunda mentooli lõhna. Maitse poolest on pasta suhteliselt neutraalne ning sobib ka inimestele, kes ei talu kangeid pasta maitseid.

Tulemus antud pastal oli suhteliselt hea, kuid ei kestnud väga kaua. Juba ilma söömata-joomata tekkis ebamugav ebavärske tunne suhu juba paari tunniga ning oli tahtmine jälle hari haarata ning uuesti pesta.

Üldiselt jättis pasta päris külmaks ning testijate arvates ei maksaks nad antud pasta eest üle paari euro.

2.Colgate MaxFresh

Punktid kokku: 11

Maitse: 2
Lõhn: 3
Tulemus: 3
Kestvus: 3

Colgate MaxFresh pasta on värvuselt sinine, sisaldades väikeseid mündilehekesi. Lõhn on pastal väga värske ning karge maitse püsib peale harjamist mitmeid tunde. Kuigi maitse taandub juues-süües, ei teki ka veel päeva lõpuks ebamugavat ebapuhast tunnet suhu

Antud pasta on testitud pastadest üks odavamaid ning testijate arvates ka üks parimaid. Kuigi pasta maitse on väga kange ja mahedama maitsega harjunud inimesele ei pruugi see sobida, üllatas see testijaid kauakestva puhta ja värske tundega.

3.Sensodyne Pronamel

Punktid kokku: 11

Maitse: 3
Lõhn: 2
Tulemus: 3
Kestvus: 3

Antud pasta on välimuselt valge ning peaaegu et lõhnatu. Maitse on pastal väga meeldiv ning sobib ka tundliku maitsemeelega pesijale.

Antud hambapasta jätab pestes hammastele justkui kerge kihi, muutes hambad libedaks ning tekitades seega koheselt ka puhta tunde. Värske puhas tunne suus kestab testijate sõnul kaua ning ka selle pasta puhul ei teki ebameeldivat räpast tunnet ka tunde pärast pesu.

Tegu on ka kõige kallima pastaga testis ning seega oma hinda väärt. Testijate absoluutne lemmik!

4.Blend-a-med Complete7

Punktid kokku: 7

Maitse: 3
Lõhn: 3
Tulemus: 1
Kestvus: 0

Pasta on välimuselt valge-sinise triibuline ning maitse ja lõhn on antud tootel väga meeldivalt mentoolised – ka ei ole need liiga tugevad ning sobivad seega ka tundliku maitsemeelega inimesele.

Pesema asudes on lootused suured, kuna pasta lubab võidelda seitsme kõige levinud hambaprobleemiga, ning seega ootasid pesijad, et värske puhas tunne saavutatakse kiirelt ning see kestab kaua.

Kahjuks aga väitsid kolm testijat neljast, et peale pesu tekib soov kohe uuesti harjata, kuna hambad tunduvad ikka karedad ning seega on suus ebapuhas tunne. Antud pasta sai testis kõige vähe punkte ja testijate sõnul ei ostaks nad seda pastat.

5.Biocalcium (Splant professional)

Punktid kokku: 10

Maitse: 3
Lõhn: 2
Tulemus: 3
Kestvus: 2

Biocalciumi valmistamisel on kasutatud munakoori ning see pasta lubab peale värske hingeõhu ja puhaste hammaste ka tugevdada hambaid.

Pasta on valget värvi ja lõhnab mentooliselt, pestes ei erine maitse eriti mõnest analoogsest odavamast pastast, kuid tulemus on väga hea ning värske maitse püsib suus mõned tunnid peale pesu.

Antud pasta on jällegi üks neist, millel pole tugevat maitset ja seega sobib see pesemiseks ka tundlikku maitsemeelega inimesele. Pestes on selgelt tunda munakoorele iseloomulikku puru pasta sees, mis võib mõnda pesijat häirida.

Antud pasta on testijate sõnul täiesti keskmine, kuna selle puhul ei häirinud midagi väga palju ega ka üllatanud meeldivalt miski.

Testi võitjateks tulid üllatavalt testi kõige kallim ja kõige odavam pasta, mis said hindajate arvamuse kohaselt 11 punkti 12-st. Võitjateks osutusid Sensodyne Pronamel ja Colgate MaxFresh.

Vaata galeriid:

Galerii: