Jäätis on alati olnud osa suvisest jahutusest ning head jäätist ja uusi maitseid on alati selleks aasta keskmiseks kolmeks kuuks tootjate poolt lettidele pillutatud. Seekordnegi suvi pole erinev.

Selvehallist leidime terve virna uusi Eesti tootjate jäätiseid. Tõime toimetusse järgmised uued jäätisemaitsed: Balbiino Energy Ice, Simpel, Batman, Vana Toomas, Eskimo, Lotte, Rimi Delight, Limpa jäätis, Maiuse jäätis ja Väike Tom.

Võitjaks osutus 8,25 punktiga kümnest Batmani jäätis piparmündidžemmiga. "Nagu kuuldused testist ette käisid, tuleb tunnistada, uus Nahkmehe jäätis on tõeliselt hea. Jälle Balbiino toode, kuid koorejäätis on kreemjam, šokolaadimekine glasuur veelgi krõmpsum, kuid peamine väärtus peitub jäätise keskel: koorejäätise keskel keergub piparmündimaitseline džemm, mis annab vahulisele koorele ja krõmpsule glasuurile juurde magus-mündise kirsi."

Kaotajaks valiti Väikese Tomi uus arbuusi-laimi mahlajäätis - jäätis teenis kümnest silmast vaid kaks ja pool. "Väike Tom on täielik pettumus. Pakend on ilus, aga jäätis on sinna külge kleepunud, ilane. Pulga peal on sõnum, see teeb asja põnevaks....mis sealt tuleb?? ... ikkagi reklaam :( Jäätis maitseb jubedalt kodukeemia järele. "

Testimine toimus taaskord klassikalisel maitsmismeetodil. Hindasime jäätise enda tihedust ja kooresust, hindasime glasuuri maitset ning ausust ning lõpuks uue maitselisandi vajalikkust ning maitsesobivust.

Delfi testmeeskonda kuulusid sellel korral Anna Elisabeth Vaher, Mari Skuin, Piret Hanson, Rauno Volmar, Martin Hanson ja Anna-Liisa Villmann.

Nii siis ... DELFI SUVEJÄÄTISTE TEST:

1. Balbiino Energy Ice
Hinne: 4,25

Klassikaline mahlapulk, kuid seekord siis energiajoogist. Täiesti spetsiifiline energiajoogi mekk ja maitse. Kõige kummalisem leiutis sellel suvel. Pidi olema lastele äärmiselt meeldiv maitse. Ei ole pakendi kohaselt soovitatud rasedatele ja imetavatee naistele ning kofeiinitalumatusega meestele. Limane konsistents, kuid otse kapist võiks isegi sobida.

2. Simpel jäätis
Hinne: 5,25

Balbiino koorejäätise baasil tehtud šokolaadimaitselise glasuuriga pulgajäts. Koorene ja kreemjas vaniljejäätis, millele on glasuuriks peal tugev ja krõmpsuv, aga mitteõige glasuur kakaost ja taimerasvast. Üldiselt väga hea jäätis, kuid ei tea, kas keegi ostab EMT kõnekaardibrändiga jäätist.

3. Batmani jäätis
Hinne: 8,25

Nagu kuuldused testist ette käisid, tuleb tunnistada, uus Nahkmehe jäätis on tõeliselt hea. Jälle Balbiino toode, kuid koorejäätis on kreemjam, šokolaadimekine glasuur veelgi krõmpsum, kuid peamine väärtus peitub jäätise keskel: koorejäätise keskel keergub piparmündimaitseline džemm, mis annab vahulisele koorele ja krõmpsule glasuurile juurde magus-mündise kirsi.

4. Vana Toomas
Hinne: 6

Raekoja katuselt jäätisepakile kolinud Vana Toomas on ka maiustusena tõeline legend. Pulgajäätis on väga suur, tõeliselt võimas. Lisaks kreemisele jäätisele, on selles pulgakas, mingi täiesti ootamatu x-faktor, mida ei suuda mainida. Kuigi jäätis on suur, jäätis ei sula.

5. Eskimo
Hinne: 4,5

Vanakooli Eskimo jäätis on vesine ja liiga vahune jäätis, glasuur ei ole eriti maitsev ja ei sula suus. Jäätis aga ise sulab imekiiresti, ei jõuaks vist jäätist enne ära süüa, kui ta riiete peal juba laiali on valgunud. Maitselt on aga hea, kuigi vedel.

6. Lotte
Hinne: 4,25

Lotte jäätise kaks ühes loogika - peal valgešokolaadi glasuuriga koorejäätis ja all maasikamaitseline mahlajäätis - on teine suvine üllataja. Väga huvitav idee Premialt ja hea maitse samuti. Valge šokolaadi glasuur on mõnusalt hapukas ja samuti ka maasikane osa. Väga maitsev kooslus.

7. Rimi Delight
Hinne: 3

Rimi jäätise pakend näeb välja nagu oleks kallis ja hea jäätis. Kuid ... glasuur tundub olevat tugev, selleks et jäätis ära ei sulaks. Mittemidagi ütlev maitse - tavaline -, natuke liiga magus ja igav. Tundub, et keemikud on olnud liialtkaua tööl jäätise säilivuse ja ilu kallal, ei ole jäänud aega maitsetega mängimiseks.

8. Limpa jäätis
Hinne: 3,5

Limpa maiustus on ilus värviline mahlajäätis. Maitse on ehk natuke nõrk ja liiga vesine aga kuumal suvepäeval just hea kerge värskendus. Lastele võiks sellise jäätisega kindlasti päeva ilusaks ja jahedaks muuta.

9. Maiuse jäätis
Hinne: 7

Jäätise pakend ja sisu hästi kokku ei lähe - lubatud suured kommid jäätises on pisikesed kui kirbud. Jäätisel on aga koorene olemus ja kommid, need, mis on leidnud oma tee Maiusesse on mõnusalt krõmpsud. Kujutan ette, et lastele väga maitseks see torbikujäätis. Vahvel läks ka hamba all ilusti katki, mitte ei kleepunud suulakke.

10. Väike Tom
Hinne: 2,5

Väike Tom on täielik pettumus. Pakend on ilus, aga jäätis on sinna külge kleepunud, ilane. Pulga peal on sõnum, see teeb asja põnevaks....mis sealt tuleb?? ... ikkagi reklaam :( Jäätis maitseb jubedalt kodukeemia järele.