Delfi Majandus katsetas erinevaid värvimisviise alustades arooniamarjadest kuni poevärvideni välja. Katsetati marjadega, sibulakoortega, lõngaga ja lahustuva pulbervärvi ning tablettidega.

Aroonia või punapeet (lillakas-hallikas toon)

Vajuta umbes 100 grammi marju lusikaga kausis katki või haki 100 grammi punapeeti. Lisa vette koos äädika ja soolaga. Aseta vette ka valged munad. Keeda umbes 20 minutit. Sool hoiab munakoore mõranemisest ning äädikas kinnitab värvi.

Tulemus: veidi pettumust valmistav. Kuigi keeduvedelik oli purpurpunane ei hakanud värv niivõrd hästi, kui lootsin, munale külge. Tulemus jäi siiski värviline, hallikas-sinakas. Omamoodi huvitav.

Hind: peedisupp või arooniakook jääb tegemata

Lõngaga värvimine

Lõngaga värvimine eeldab seda, et kapipõhjas või käsitöösahtlis leidub lambavillast lõnga (uued sünteetilised lõngad ei anna värvi). Keri lõng ümber muna ja aseta keevasse vette. Vette lisa ka soola ja äädikat. Sool hoiab munakoore mõranemisest ning äädikas kinnitab värvi.

Tulemus: Siinkohal on reegel selline, et mida tumedam värv, seda paremini hakkab munale külge. Katsetasime kolme erineva lõngaga. Tumeroheline, heleroheline ja helesinine. Värv hakkas kenasti külge. Väga kirju, triibuline tulemus.

Hind: sokid jäävad kudumata

Sibulakoored (kollakad-pruunikad toonid)

Mässi munad sibulakoorte sisse ning seo niidiga kinni. Lisa vette soola ja äädikat. Sool hoiab munakoore mõranemisest ning äädikas kinnitab värvi. Keeda umbes 20 minutit, et värv hästi külge hakkaks.

Tulemus: pruunikas kirju, ilus nostalgiline värv.

Hind: keskmiselt 32 kuni 69 senti kilogramm.

Tablettvärv

Tablett tuleb lahustada supilusika äädika ja veega, hiljem kallata peale kuuma vett. Asetada keedetud muna värvivedeliku sisse viieks minutiks.

Kuigi tulemuse üle ei saa nursega, kuna värvilahus kattis muna kenasti ja küllaltki erksalt ära, oli lahuse valmistamine tüütu. Tablett ei lahustunud kiirelt vaid vajas pidevat segamist ja purustamist. Hind: 89 senti (6 tabletti, neli värvi)

Pulbervärv

Pulbervärv tuleb lahustada supilusika äädika ja poole tassi keevaveega. Lahustub mõnusalt, lausa lust kasutada. Muna tuleb asetada segu sisse kaheks minutiks. Samas miinus on siin puhul see, et kuigi värv valmis kärmelt, siis jahtudes ei taha see enam munale külge hakata.

Tulemus: ühtlane ja erk. Kuigi tegu oli 39 sendise värviga, oli tulemus parem, kui kallimal variandil.
Hind: 39 senti (5 erksat värvi)

Kokkuvõtteks võiks öelda, et kõigil moodustel on omad head ja vead. Siiski testi vaieldamatu lemmik oli tradistioonilise sibulakoortega värvimine, kuna tulemus oli merevaigukarva muna. Kui aga on kindel soov osta poest toiduvärv ja sellega katsetada, siis soovitaks pigem pulbervärvi, kuna sellega sai kiirema tulemuse ning värvi valmistamine oli lausa lust.