Testis osalesid kolm tavalist Eesti meest ning üks naisterahvas, kes armastavad lihatooteid. Test viidi läbi pimesi, seega ükski sööja ei teadnud mis maitsega ning millise tootja pühadevorsti ta parasjagu nosib.

Saaremaa verivorst suitsulihaga (Saaremaa) TESTIVÕITJA!

Toorelt väga kena tumepruuni-punaka värvusega, ilusad pontsakad vorstid. Samas veidi maitsetu, kuid samas on hea, et ükski maitseaine ei domineeri liiga tugevalt. Vorst on mõnusalt mahlane, kuid samas lõigates pudeneb kergelt laiali ning soolikas, mis vorsti koos hoiab, on natuke liiga nätske närimiseks.

Punkte: 33/40

Nõo verivorst (Nõo Lihatööstus)

Toorelt värvus kena pruunikas, mõnusa suupärase suurusega vorstikesed. Samas maitse ei üllata jällegi millegi uuega ning maitse on liiga tehislik nagu oleks kõvasti maitseaineid lisatud, mille tulemusel on maitse liiga tugev. Moosiga maitseb väga hästi. Vorst on pehme ja seda on mugav lõigata ning ka ei lagune see koost.

Punkte 28/40

Verivorst naturaalsete pohladega (Oskar)

Värvus on hallikas, kuid küpsedes omandab tumepruuni tooni. Lõhn on küllaltki hea, kuid kuna tegemist on pimetestiga ehmatab veidi liiga tugevalt domineeriv hapu maitse testijad ära ning antud vorst osutub mittemaitsvaks. Seda vorsti ei sööks mõni testija isegi viimases näljas.

Punkte 10/40

Verivorst suitsulihaga seasooles (Rakvere)

Toorelt hallika tooniga kena suur pruun vorst. Lõhn on küpsenult väga hea, kuid maitse on täielik pettumus. Ei midagi erilist ega silmatorkavat, pigem ei ostaks seda vorst. Ka laguneb see lõigates pudruks ning seega on seda raske süüa. Ühe vorsti sees leidus ka kõva terake, mis põhjustas ühele testijale tõsist valu. Seega – võõrkehad toidus!

Punkte 15/40

Verivorst suitsupeekoniga (Karni)

Toorelt hallikad tavalised vorstid, millele tuleb peekon ümber keerata. Küpselt lõhnab meeldivalt peekoni järgi. Lõigates laguneb ka see vorst pudruks ning seda on raske süüa. Maitse on kuidagi liiga rasvane ning ei üllata taas millegi uuega. Pettumus. Kui peekonit kaasas poleks, ei annaks sellele vorstile vist nii palju punkte.

Punkte 13/40


Vaata videost, milline vorst maitses ja milline mitte ning kuidas Delfi neid küpsetas:

VAATA, milliseid tooteid testiti!