Võrreldud sai ABC renti, Prorenti, Autocar Autorenti, Easy car renti ja Rahumäe autorenti.

Kõikide firmade kodulehed olid kasutajasõbralikult ehitatud ja erinevate autode infot oli kerge leida. Samas kolm firmat viiest, pakkus hinnakalkulaatori võimalust kodulehel, säästes sellega kliendi aega. Teiste kahe puhul tuli saata eraldi hinnapakkumise päring. Ühest firmast ei ole hinnapäringu vastus ka peaaegu nädala möödudes saabunud.

Hinnakalkulaatori võimalust pakkusid ABC rent, Easy car rent ja Prorent. Hinnapäringule vastas Autocar Autorent mõne tunni jooksul, samas kui Rahumäe autorendist pole kuue päeva möödudes vastust tulnud.

Rahumäe autorent (Audi 80 sedaan)

Kõige soodsama päevahinnaga sõidukit pakkus Rahumäe Auto, kust saab lähtuvalt kodulehel olevast hinnakirjast laenutada auto üheks päevaks vaid 12 euro eest. Samas on tegemist küllalti vana mudeliga, mis ei pruugi kõigile tarbijatele sobida.

Rahumäe Autorent oli võrdlusesse võetud firmadest ainuke, kes potentsiaalse kliendi hinnapäringule mitme päeva möödudes vastanud pole.

Autocar Autorent (Hyndai)

Autocar Autorent oli võrreldavatest firmadest teine, kellele tuli nädalase laenupaketihinna teada saamiseks saata kodulehelt hinnapäring ja siis oodata e-mailile vastus. Vastus saabus aga üllatavalt kiiresti, vaid mõne tunni möödudes oli teada, et nädalase laenutuse pakett läheb kliendile maksma 150 eurot. Pakett sisaldab ka kindlustust.

Prorent (Skoda Fabia)

Prorenti kodulehel oli võimalik teha kohene hinnapäring kalkulaatoris, mis arvutas, et nädalane auto laenutus läheb maksma 156 eurot, sisaldades ka kindlustus.

ABC autorent (Renault Twingo)

Otse lennujama taga asuv autolaenutus büroo ABC rent on ka võrreldud firmadest üks kliendisõbralikemaid, kuna auto väljastatakse kas Lennujaama tagant või kesklinnast ja kokkuleppel võib auto tellida ka omal valikul sobivasse paika.

ABC rendil on kodulehel ka hinnakalkulaator, mis andis nädalase laenutussoovi tulemuseks 147 eurot.


Easy Car Rent (Toyota Yaris 830)

Võrdluse kõige kallimaks rendiks osutus Tallinna sadama vahetusläheduses tegutsev rendifirma Easy car rent, kust saab auto laenutada üheks päevaks ligikaudu neljakümne euro eest.

Nädalaks ajaks pakutakse aga kalkulaatorist lähtuvalt autot 175,92 euro eest.

Kõik, välja arvatud Easy car rent, väljastavad sõiduki täis kütusepaagiga ja ka tagastades tuleb paak täita või maksta puuduv osa kütusest kinni. Ka on kõikidel autodel tehtud tavakindlustus, lisaks pakuvad firmad võimalust osta lisakindlustuse.

Iga auto eest tuleb rentijal välja käia tagatisraha, mis varieerub keskmiselt 150 kuni 200 euro vahel. Ka ei laenutata autot isikule, kelle pole lube ja alaealistele.

Vaata pilte võrreldud autodest: