Mõne nädala jooksul on OÜ Delux Domotex kontorist lahkunud 10 töötajat, asemele on võetud kolm. Peale juhi Tiia Varjundi on ettevõttega hüvasti jätnud raamatupidaja, tehnoloog, tootmis-, ostu- ja müügijuhid. Omanik Göran Sjöholmi sõnul on asi selles, et töötajad ei suutnud vanadest harjumustest lahti lasta. Ta selgitas, et võttis augustis saneerima tuntud Soome konsultatsioonifirma, et muuta ettevõte veelgi kasumlikumaks.

“Aga ma tõukasin oma inimesi liiga kõvasti muudatuste suunas ja nad murdusid,” sõnas Sjöholm. “Nende lahkumine oli katastroof, nagu vaip oleks jalge alt tõmmatud.”

Sjöholmi hinnangul peaksid muudatused kasvatama ettevõtte kasumlikkuse juba tuleval aastal 15 protsendini käibest. Kasuminumber peaks kasvama 2006. aastal poole võrra. Tänavu ootab Sjöholm Domotexilt 100 mln krooni suurust käivet ja 10 mln kroonist kasumit. Mullu oli käive 71 mln ja kasum 5 mln krooni.

Domotexi uueks juhiks sai seni Sangari Valga vabrikut juhtinud Leho Haldna. “Ma olen üritanud teda aidata majapidamisega kurssi viimisel,” sõnas Varjund, kinnitades, et töötajad ei läinud omanikuga tülli, vaid lahkusid omal soovil. “Kuna ma olen tiimitöötaja inimene ja tiim lahkus, otsustasin ka ise minna.”