“Pikemat aega püsib lähitoidu trend ja vanade traditsioonide ning retseptide taaselustamine. Põhjala kokkade manifesti ja eesti gastronoomia intelligentsi mõttelaadid langevad põhisuundades kokku. Eesti kokad väärtustavad nii lähitoitu kui ka tervist, puudu jääb vast julgusest pakkuda selgelt eristuvat nelja aastaaja menüüd. Kuid sellel on omad põhjused. Kindel on, et ka klient ei ole nõus leppima ühekülgse menüüga,” teab Demjanov ja lisas, et üleilmastumine on siingi valdkonnas paratamatu. Nii võime me maasikate ja sparglitega maiustada aastaringselt. “Kuid kas see on omaette eesmärk, et süüa aastaringselt maasikaid," küsib ta.

"Uue algava aasta trendide hulka kuuluvad kindlasti töötlemata tooraine ja sellest valmitatud lihtne roog, kodus küpsetatud leib ja ka üha enam populaarsust koguv korilus. Metsad on meil ju väärtuslikku toitu täis: seened, marjad, mahlad, metsloomad,” selgitas tippkokk.

Demjanovi sõnul on Eestis euroopa parimad piimatooted, kiiresti paranev lamba ja lihaveise saadavus ning liha kvaliteet.

“Kui kodu- ja profikokkade oskused kasvaksid samas proportsioonis ning kogu lihakere ja subproduktide kasutusoskused takkaotsa, siis võiksime väikese töövõidupunkti Eesti gastronoomiale lisada. Nii liha kui kala on atraktiivsed ja pakuvad vaheldust. Seda eriti talvel,” selgitas mees.

Demjanovi sõnul muutuvad peagi trendikateks ka n-ö liikuvad restoranid s.t. Michelini tärnidega kokad liiguvad tänavale ja supermarketisse, laatadele ja ka metroosse.

“Viimati näiteks Pariisi metroos tegid sellise tüki kuus prantsuse Michelinii tärniga kokka, nende seas kolme Michelini omanik kokk Antuan Westermann. Pakuti kalmaare, krevette ja muid mereande otse perroonil ja improviseeritud köökidest. Liikuva restorani all on mõeldud ka Grand Chefide liikumist tudengite juurde ja koolidesse, kus toimub tutvumine ja gurmee tutvustamine sensor- ja maitsekoolitustel,” selgitab Demjanov.

Kuidas aga kommenteerib tippkokk Pädaste Mõisast talvehooajaks Tallinna kolinud kööki, mil nimeks NEH?

"Restoran NEH on siiski midagi muud," kinnitas mees ning avaldas lootust, et NEH on lahti aastaringselt ja pakutav menüü ei muutu ka juhul kui peakokk Peeter Pihel retorani suveks tagasi Pädastesse kolib.