Digiallkirjastatud dokumentide avamiseks tuleb Android Marketist või AppStore´ist alla laadida tasuta rakendus Digidoc. Tegemist on EMT ja Finestmedia koostöös valminud rakendusega, mille testimisse oli kaasatud ka Sertifitseerimiskeskus, teatas EMT.

EMT tehnoloogiadirektori Tiit Tammiste sõnul on nutitelefonide ja eriti tahvelarvutite müük plahvatuslikult tõusnud ning üha enam soovivad inimesed kasutada internetti ajast ja kohast sõltumatult.

„Kuna ka dokumentide digiallkirjastamine on kiirelt kasvanud, kujunes paljudele probleemiks, et digiallkirjastatud failide toetamiseks oli seni loodud tarkvara vaid arvutite operatsioonisüsteemide tarbeks ning nutitelefonides ja tahvelarvutites neid faile avada ei saanud,“ ütles Tammiste.
„Nüüdseks on uus rakendus selle probleemi lahendanud.“

„Rakendusele on plaanitud juba ka järgmine versioon, mis võimaldab ka dokumentide digiallkirjastamist,“ sõnas Finestmedia tegevjuht Priit Penjam.
„See juhtub mõne kuu pärast, kuid seniks otsustasime kasutajate vajadustest lähtuvalt olemasoleva ja kontrollitud funktsionaalsuse juba turule tuua.“