Akadeemiasse kuuluvad maailma gastronoomiat enim mõjutanud peakokad ning enamus kõrgelt hinnatud Michelini tärnidega pärjatud kokkadest – nende seas senini kõige rohkem Michelini tärne noppinud Joël Robuchon, Pariisi Ritz hotelli chef Michael Roth, Le Cordon Bleu kokkade akadeemia mitmed õppejõud ja paljud teised toidukunsti maailmas lugupeetud persoonid, teatas Eesti Kulinaaria Instituut.

Auhindade üleandmisel viibisid ka Eesti suursaadik Prantsusmaal Sven Jürgenson abikaasaga, Prantsuse presidendi ja välisministeeriumi peakokad ning sadakond akadeemia liiget. Diplomi ja aukirja andis Demjanovile üle akadeemia peasekretär Gérard Bor.

Dimitri Demjanov on rahvusvahelise kategooria toidukohtunik ning Bocuse d‘Or Eesti president. Demjanovile kuuluvad restoranid „Egoist“ ning „Gloria“, mis valiti 2006. aastal Conde Nast Travelleri poolt 100 maailma parima restorani sekka ning pälvis samal aastal Hõbelusika auhinna. „Gloria“ on vanim järjepidevalt tegutsenud Eesti restoran ning tähistab sel aastal 75. juubelit.