Eesti ühe suurema filmide müüja ASi V&K Holding müügijuhi Andrus Aigro sõnul võib laias laastus öelda, et kui nende ettevõte müüs 2001. aastal Eestis kokku 10 000 DVD-filmi, siis praeguseks on olukord niipalju muutunud, et sama kogus müüakse ära ühe kuuga. “Plahvatuslik DVD-filmide nõudluse kasv toimus talvel 2003–2004. Ja võib öelda, et suures osas tuli see videofilmide arvel,” selgitas ta.

Aigro sõnul on märgata, et DVD-filmide müügi osakaal suureneb nüüd aastas ligikaudu 30%, samal ajal kui videofilmide osakaal väheneb 10% aastas. “Müügis on toimunud revolutsioonilised muutused, kus DVD haarab enda kätte üha suurema turuosa. Selle põhjusteks on DVD oluline kvaliteedi paremus, laialdased kasutamisomadused, aparatuuri plahvatuslik areng ja ülisoodsad hinnad, kodukino buum, kasutamismugavus ja DVD- ning VHS-formaatide hindade ühtlustumine,” loetles Aigro.

Ta märkis siiski, et VHS pole veel päriselt kadunud, vaid reorganiseerunud, kandes praegu põhilist osa videolaenutustes pakutavatest filmidest. Samuti on VHS veel üsna märkimisväärne lastefilmide osas.

Eesti ühe suurema DVD-filmide tootja ja müüja OÜ DVD 2002 juhataja Ülar Palm selgitas, et nende ettevõte on tänaseks lõpetanud VHS-formaadiga, sest see osutus liialt kalliks ja nõudlus langes. “Ma olen kindel, et VHS sureb paari aastaga välja,” sõnas ta.