E-ained võivad olla ohtlikud
Sama meelt on ka Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi toiduteaduse osakonna assistent Erge Tedersoo, kes toob välja ka teise grupi aineid, millega piiri tasuks pidada. Nendeks on tema sõnul sünteetilised säilitusained, mida toiduainetööstuses toodete pikemaks säilimiseks agaralt kasutatakse.
Kõige hoolsamalt peaksid söödavates toitudes sisalduvaid komponente jälgima Tedersoo arvates toiduallergikud, kellel võib erinevate E-koodiga ainete vastu esineda ülitundlikkust, mis võib viia nohu, liigesevalude või nahaärrituse tekkimiseni.
Oluline on hoida silm peal ka laste toidulauale sattuva osas, sest just kõige väiksemate tarbijate meelitamiseks kasutab toiduainetööstus ohtralt erinevaid asovärve, mis toidukaubad värvikirevaks teevad. “Kindlasti ei soovita ka kunstlikke magusaineid. Need on kehavõõrad ained ja võivad tekitada probleeme,” toonitas Lieber.