EAS on sõlmimas koostöölepet Jaapani suurima turismifirmaga Japan Travel Bureau (JTB), mille tulemusena lennutaks firma Eestisse juba sel aastal siinmail ennenägematu hulga Jaapani turiste. Eelmisel aastal käis Eestis ligikaudu 7000 turisti Jaapanist, kuid äsja Jaapanist kohtumiselt JTB juhtidega naasnud EASi juhi Tea Varraku sõnul võib selle arvu juba tänavu korrutada kahega, kui kõik läheb plaanipäraselt.

“Nende senised lemmikkohad — Pariis, London ja Rooma — on end nende jaoks ammendanud ning nüüd otsivad jaapanlased uusi sihtkohti,” räägib Varrak. “Hea hotell, hea toit, head ostuvõimalused — need on eeltingimused, et jaapanlased kohale tuleks.”

Varraku sõnul on Eesti juba lülitatud regulaarsetesse reisipakettidesse koos Peterburi ja Soomega, JTB koduleheküljele tuleb Eestit tutvustav bänner ja 200 000 jaapanlasele jagatakse tasuta kataloogid Eesti kohta.

Eestis võiksid Jaapani turiste köita peale Tallinna vanalinna veel puhkamisvõimalused spaades, Saaremaa, Rocca al Mare vabaõhumuuseum jne.