Esimehe kohast peab Äripäeva arvates loobuma ka Edgar Savisaar — erakond on eetilises kriisis ning selle juuri tuleb hakata otsima liidrist.

Praegu vahi all viibiva keskturu juhi Vadim Polištšuki ja allilma tegelase Jevgeni Bõkovi kõneluste lindistustes esineb korduvalt Tallinna endise abilinnapea ja keskturu juhi, keskerakondlase Mait Metsamaa, kirjastusärimehe Vitali Haitovi ja Leonid Apananski nimi. Savisaarest on lindistustes juttu vaid kaudselt. Lindistused viitavad poliitikute ja kurjategijate sidemetele.

Mainigem, et täna ei ole elavate kirjas Bõkovit, Haitovit ega Metsamaad.

Savisaare perekonnatuttav Apananski maksis oma offshore-firma kaudu kinni Savisaare majade kindlustusarved. Apananskit kahtlustatakse suurriisumises.

Altkäemaksuvõtmises kahtlustatakse keskerakondlasest endist Tallinna abilinnapead Vladimir Panovi. Keskkriminaalpolitsei vahistas Panovi teisipäeval koos kapo endise ametniku Priit Tikerpega, keda süüdistatakse rahapesus. Seni on Panov eitanud oma sidemeid Tikerpega.

Valimiste eel leidis 41 000 tallinlast oma postkastist ümbriku keskerakonna valimisreklaamiga. Kodanike täpsed andmed olid pärit rahvastikuregistrist. Tegemist on andmekaitseseaduse rikkumisega. Andmebaasi tellis keskerakondlasest abilinnapea Toomas Vitsut, andmed viis otsepostitusfirmasse keskerakondlane Elmar Sepp.

Jaanuaris karistas Tallinna linnakohus Seppa rahatrahviga ebaseaduslike korteritehingute pärast.

Keskerakonna juhitav siseministeerium surus seadust rikkudes Tallinna politseile ligi 600 miljonit krooni neelava üürilepingu Keskerakonna ühe suurema rahastaja Oliver Kruuda firmaga — lepinguga võttis Tallinna politsei 20 aastaks üürile Kalevi kommivabriku hoone.

Kohtla-Järve keskerakondlasest, nüüd juba endist linnapead Valeri Korbi süüdistatakse ametialastes kuritegudes. Korbi nimi kerkis esile ka protsessil Kohtla-Järve kunagise linnavoliniku Nikolai Knjazevi tapmises süüdistatavate üle.

Ida-Viru prefektuur on algatanud kriminaalasja seoses Knjazevi viimase videoesinemisega, milles Knjazjev rääkis Korbi rahakogumisest linna tellimusi soovivailt ettevõtjailt.

Keskerakond kasutas erakonna rahastamiseks samalaadseid skeeme kui teised erakonnad, selle illustreerimiseks üks väike seik: keskerakondlasest Kristiine linnaosa vanem Lauri Laasi annetas valimisaruande järgi erakonnale 750 krooni 31. septembril… Ilma konkursita loodi Keskerakonna toel 10 aastaks monopoolsed tingimused välireklaamifirmale Unicom…

… ja lindiskandaal 1995 — Savisaar lindistas oma kõnelused poliitikutega, mis maksis Savisaarele tema siseministri ja ka partei esimehe koha. Tänaseks on Savisaar samas situatsioonis — ta on end taas auti mänginud.