Arco Vara aktsia hind kukkus 2 protsenti, 7,51 kroonini, mis on ettevõtte veidi enam kui aastase börsiajaloo madalaim tase.

Tõenäoliselt ei ole tegemist otsese põhjusega, kuid kaudselt mõjutab Arco Vara aktsia hinda kindlasti ettevõtte ühe asutaja Arti Araka väljumine ettevõtte omanikeringist.

Eesti väärtpaberite keskregistri andmete kohaselt on salapärasele ärimehele Toomas Toolile kuuluva osaühingu Freier Projekt osalus ettevõtte omanikeringis kasvanud 15,16 protsendile. Samas Arti Arakale kuuluva osaühingu Greatway arvel Arco Vara aktsiaid enam ei ole. Ilmselt on Arakas ettevõtte omanikeringist lahkunud ning Toomas Tooli mõju ettevõttes kasvab järsult, ilmselt isegi otsustavaks.

Kuna Toolist ei ole eriti midagi teada ning teadaolevalt väldib ta avalikkuse tähelepanu täielikult, peaksid väikeomanikud olema ettevõtte suhtes ettevaatlikud.

Tallinna Kaubamaja aktsia hind langes eile veidi üle poole protsendi, 83,71 kroonini. Nii madal oli kaubandusettevõtte hind viimati 2006. aasta oktoobris. Aktsia käive oli 6,9 miljonit krooni. Samasuguste kauplemismahtudega on aktsiat müüdud kogu selle nädala jooksul.