Eesti Energia kontserni kuuluv Televõrgu AS võitis sideameti korraldatud lairibatehnoloogial põhineval sidevõrgul võrguteenuse osutamise konkursi ja hakkab järgmise aasta juulist pakkuma WiFiga sarnast internetiteenust, mille leviala katab kogu Eestit.

Erinevalt praegu kasutusel olevast WiFist ja WiMAXist on Televõrgu pakutav mobiilse interneti teenus kasutatav igal pool ega vaja tugijaama lähedust. Piisab, kui pista kantavasse arvutisse vastav raadiokaart.

“Aasta esimesel poolel testis Televõrk aktiivselt elektrivõrgu kaudu interneti kasutamist võimaldavat tehnoloogiat, kuid sellel tehnoloogial baseeruva teenuse leviala jäi siiski oodatust väiksemaks,” rääkis Televõrgu juhataja Urmas Aiaste. “Tänaseks on lahendused leitud. Poole aasta pärast on meil Eestis võimalik e-kirju vahetada ja internetis surfata nii rannas, maal vanaema juures, kui näiteks rongiga ühest kohast teise sõites.”

Elioni juhatuse esimees Valdur Laid soovis uuele internetikonkurendile jõudu. “Eelmisel kevadel lubasid nad sügiseks kõigile internetti elektrivõrgu kaudu, kuid seda teenust pole siiani,” ütles ta skeptiliselt. “450MHz interneti tehnoloogia ei ole perspektiivikas, praegu on WiMAX parem.”