"Eesti Loto garanteerib edaspidi, et sõltumata loosimise päevaks kogunenud jackpotist on alates 27. juunist Viking Lotto võidufond Eesti mängijatele igal loosimisel vähemalt 1 miljon eurot. See tähendab, et jackpoti võidusumma suureneb Eesti mängija jaoks keskmiselt 2-3 korda," teatas Eesti Loto.

Seni on suurim Eestis võidetud jackpot olnud 768 712 eurot.

„Eesti mängijad väärivad suuri ja tuntavaid võite. Oleme uurinud küsitluste kaudu meie mängijate ootusi erinevate lotomängude osas ning jõudnud arusaamale, et Viking Lotto mängija julgeb panustada ja riskida, kuid hindaks mängu senisest kõrgemale võidusummale veelgi positiivsemalt,“ põhjendas Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel.

„Siiani on Viking Lotto peavõidud läinud enamasti jagamisele teiste Põhjamaade mängijatega, mis on jätnud Eesti võidusummad väiksemaks kui 500 000 eurot. Tahame seda muuta selliselt, et ka Eesti mängija saaks kogeda maagilise miljoni euro võidutunnet,“ rääkis Luikmel otsuse tagamaadest.

Hinnatõusu tulemusena suurenevad ühtlasi kõikide ülejäänud võidutasemete võidusummad keskmiselt 54 protsendi võrra.

„Viking Lotto muudatused on osa Eesti Loto terviklikust mängumuudatuste plaanist – kahe nädala eest tegime muudatuse Bingo Loto mängus, mille tulemusena suureneb edaspidi võitjate hulk,“ rääkis Luikmel.

Muudatuste üheks põhjuseks on tema sõnul Eurojackpoti turuletulek eelmise aasta kevadel, mis muutis Eesti mängijate arusaama suurest lotovõidust - Eurojackpoti garanteeritud peavõidu suuruseks on vähemalt 10 miljonit eurot.

"Samas on Viking Lotto jackpoti võit olnud siiani Eesti mängijatele enam käeulatuses ja loodame, et õige pea saab Eesti nüüd Viking Lotto abiga ka oma esimese lotovõitjast euromiljonäri,” ütles Luikmel.

Viking Lotto mängumuudatused jõustuvad alates 27. juunist, siis taastub ka võimalus osta Viking Lotto pileteid kuni 10-ks järjestikuseks loosimiseks.

Uute mängureeglitega saab lähemalt tutvuda Eesti Loto kodulehel ja müügipunktides.