"Kolm rahvusvahelist audiitorfirmat PWC, KPMG ja EY hindasid väljaostetavate aktsiate väärtust ning hind anti Ekspress Grupile edasi teavitusega, et väljaostukuupäev on esmaspäeval 16. detsembril. See hind Ekspress Grupile tõenäoliselt ei meeldinud ning nüüd otsitakse lisavariante väljaostust pääsemiseks," ütles Eesti Meedia juhatuse liige Mart Kadastik BNS-ile.

Kui Ekspress Grupp esmaspäevaks aktsiaid välja ei osta, siis pöördub kohtusse ka Eesti Meedia, ütles Kadastik.

"Eksitav on rääkida väljaostuõiguse takistamisest, kui konkurentsiamet tunnistas, et Ekspress Grupp võib tingimuslikult aktsiad välja osta, alles detsembri alguses, enne seda Ekspress Grupil väljaostuõigust ei olnud," märkis Kadastik.

Reedel teatas Ekspress Grupp, et kaebab Eesti Meedia kohtusse, kuna Eesti Meedia on rikkunud pooltevahelisi aktsionäride lepinguid ning nõuab leppetrahvide tasumist vähemalt 3,5 miljoni euro ulatuses.

Ekspress Grupi teatel on Eesti Meedia takistanud ettevõttel Ajakirjade Kirjastuse väljaostuõiguse kasutamist.

"Eesti Meedia on väitnud, et Ekspress Grupil puudub väljaostuõigus, esitanud Ekspress Grupile ebaseaduslikke nõudmisi ja põhjendamatuid süüdistusi aktsionäride lepingu rikkumiste kohta, käitunud Ajakirjade Kirjastuse juhtorganeid puudutavates küsimustes hea äritava vastaselt ning astunud samme konkurentsiameti poolt tehingu toimumiseks loa andmise takistamiseks," seisab Ekspress Grupi börsiteates.