Sotsioloogide ütlust mööda võidaks tulevastel valmistel, nii korralistel kui ka erakorralistel, sotsiaaldemokraatlike vaadetega Keskerakond ja Rahvaliit, kes võiksid olla ka valitsusliitlased. Vasakpoolsed Mõõdukad leiaksid samuti oma hulga valijaid, keda oleks vähem erakorralistel valimistel ja rohkem korralistel valimistel. Sotsiaalreformidest räägivad samuti järjest sagedamini seni parempoolset maailmavaadet deklareerinud erakonnad.

Keskerakond, hoolimata seisukohast, et riik peab nõrgemaid ühiskonnaliikmeid toetama, ei pea vajalikuks maksukoormuse tõstmist või ettevõtete investeeringute tulumaksustamist. “Kõige olulisem on tööhõive poliitika. Luues juurde 200 000 töökohta, saame pensione tõsta ja muudki vajalikku teha,” ütles Keskerakonna nõunik Heido Vitsur.

Samuti arvas Vitsur, et riigieelarve koostamise poliitikat täpsustades on võimalik leida vahendeid reformideks. “Pole võimalik öelda üheselt, et me tõstame makse. Iga asi on vahend millegi saavutamiseks. Kõigepealt peame püstitama ülesanded, mida soovime lahendada,” ütles Vitsur.