“Mina ei oska midagi arvata. Minuga ei ole keegi kunagi midagi rääkinud,” pidas Vare seda vaid spekulatsiooniks. Võimaliku pakkumise kohta ütles Vare, et ei ole sellele isegi mõelnud. “Kuulge, olge nüüd mõistlikud, vaadake, mis toimub. Te küsite selliseid küsimusi,” naeris Vare.

“Keda on võimukoalitsioon, eriti majandusminister Edgar Savisaar, arvanud tulevaseks Eesti Raudtee juhatajaks? Mina arvan, et sinna sobiks väga hästi Raivo Vare,” rääkis meediamagnaat Hans H. Luik laupäeval raadiosaates “Keskpäevatund” ärimees Rein Kilgiga.

Majandusminister Edgar Savisaar jäi napisõnaliseks. “Ma põhimõtteliselt ei tahaks seda teemat enne Riigikogu otsust käsitleda. Nii Raivo Vare kui ka Riivo Sinijärv on mõlemad väga tublid mehed Eesti Raudtee eesotsas ja kindlasti kaalutakse ka nende kandidatuuri, kui selline küsimus peaks üles kerkima,” ütles Savisaar.

Savisaar on varem öelnud, et pärast raudtee tagasiostu on kõigepealt mõistlik kehtestada ettevõttes nn üleminekuaeg ja nimetada riigi esindaja ettevõtte juhatusse.