Tegemist on OG Elektra AS poolt maale toodud I-kaitseklassi lülitiga varustatud 1,5- ja 5- meetriste pikendusjuhtmetega, millel on vastavalt pikkusele 3 või 5 pistikupesa. Mõlema seadme nimivool on 16A ja maksimaalne lubatav võimsus 3500 W.

Kirjeldatud pikendusjuhtmetel puudub nõuetekohane märgistus, kasutusjuhendid ning teave kaubamärgi ja tootja kohta. Pikendusjuhtmed võimaldavad üleminekuna ühendada I- kaitseklassi seadmete pistikuid maanduskontaktiga pistikupesasse, seejuures toimub aga kaitseahela katkestus. Pikendusjuhtmete toitekaabli juhtmete ristlõige on väiksem kui kuni 16A-le pikendusjuhtmetele minimaalselt lubatud. Sellised pikendusjuhtmed ei vasta nõuetele ning nende kasutamisel ei ole tagatud elektri- ja tuleohutus.

Tehnilise järelevalve amet on seadnud nõuetele mittevastavatele pikendusjuhtmetele müügikeelu ning edasimüüjatele kohustuse need tagasi osta. Tarbijatel soovitame selliste pikendusjuhtmetega pöörduda edasimüüja OG Elektra AS poole. Kuna kõnealustel pikendusjuhtmetel puudub teave kaubamärgi ja tootja kohta, siis on võimalik neid tuvastada üksnes kaubakoodide järgi, milleks on 1,5- meetrise pikendusjuhtme puhul 69081100223404 ning 5- meetrise pikendusjuhtme puhul 69081100234411.