"Oluliselt on vähenenud soov sinna minna. Eriti lastega pered hoiavad eemale. Siin ei mängi rolli mitte ainult kohapealne massiarhutuste oht, vaid ka see, et kui puhkust planeerida, siis on soov ikka kindla peale välja minna. Kui ilmenevad mingid tõrked, siis on ebamugav hakata taas kõike ümber planeerima," ütles Estraveli turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu Delfi Majandusele.

Ta ütles, et praegu on reisid peatatud ja seega soodsad viimase hetke pakkumised puuduvad, kuid märtsi lõpu ja aprilli alguse reisid on kallimad kui mullu.

"Küll võin öelda seda, et sel aastal makstakse keskmise pakettreisi eest kõrgemat hinda kui eelmisel aastal. Paljuski tänu sellele, et odavama otsa Egiptust hetkel pakkuda ei ole ja ei ole ka suurt vajadust teha massilisi allahindlusi," tähendas Rüütsalu.

Sedasama kinnitas ka GoAdventure kommunikatsioonijuht Helen Anvelt.

"Lähiajal ei ole ette näha reisipakettide hindade langust, pigem vastupidi, sest lende on nüüd tunduvalt vähem ja nõudlus ei ole kuskile kadunud. Pikas perspektiivis on küll võimalik, et hotellid langetavad hindu, kuigi Egiptuse toode on reeglina niigi väga soodne," märkis Anvelt.