Nii ongi Eestit lisaks väikeelamute ehitamise buumile tabanud koerte soetamise buum. Kui mõni aeg tagasi olid valvekoertena nõutud tõud dobermann ja rotweiler, siis nüüd on eelistatud rohkem sõbralikud tõud. Üha rohkem inimesi võtab aga koera majja lihtsalt pereliikmeks, mitte majavalvuriks. Küsitletud koeraomanike sõnul näitab see, et ühiskond on muutunud turvalisemaks. Väga palju mõjutavad koeratõugude müüginumbreid ka mood ning meedia.

Tõusev trend on muretseda endale tiibeti mastif. Ingrid Talvingu sõnul, kes on üks Eesti Mastifite Tõuühingu eestvedajatest, müüakse Eestis igal aastal sadakond mastifi kutsikat. Kutsikate soovijaid on aga suhteliselt kõrgele hinnale vaatamata poole rohkem.

Enamlevinud koeratõug väikeelamute omanike seas on aga endiselt saksa lambakoer. Seda tõugu koerte kasvatamisega tegeleva Kennel Inxesti juhi Ingrid Liivakanti sõnul on koerakasvatusega tegelemiseks aeg praegu soodne. “Mul pole mingeid probleeme kutsikatele uue kodu leidmisega. Tahtjaid on piisavalt,” rääkis ta. Eelmisel aastal müüdi Eestis pooltuhat saksa lambakoera tõupaberitega kutsikat.

Ka välismaalt tuuakse Eestisse tõukoeri juurde. Eesti Kennelliidu büroo juhataja Jaak Siinmaa sõnul võidakse Eestisse välismaalt aastas sisse tuua kuni paarsada tõukoera. Palju ostetakse tõukoera tunnustega koeri n-ö põrandaaluste koerakasvatajate käest, kes eelistavad tegutseda ühingutesse ja liitudesse kuulumata. Nende küsitavad hinnad on küll madalamad, kuid selliselt kutsikat ostes ei saa kunagi kindel olla, mis loom koerahakatisest lõpuks kasvab.