Juba varahommikust alates on kõik elektrirongiga reisijad saanud tasuta uue Elektriraudtee sõidukaardi juhul, kui nad sellele kas perioodikaardi ostavad või vähemalt 100 krooni laevad.

Elektriraudtee sõidukaart ise on puutevaba kiipkaart, mis töötab piletikandjana elektrirongides. „Põhimõtteliselt on sõidukaart nagu id-kaart, kuhu reisija ostab pileti. Samas on kaardile võimalik ka raha laadida, saades nii hiljem rongis sularaha-vabalt arveldada,“ kirjeldas uut piletikandjat Elektriraudtee avalike suhete juht Norbert Kaareste.

Tema sõnul on Elektriraudtee uue piletimüügisüsteemi puhul tegemist ainulaadse süsteemiga Eestis ning tulevikus peaks sarnaseid piletimüügisüsteeme rakendatama ka teistes Eesti ühistranspordi-ettevõtetes. „Kes on näiteks Soomes ühistranspordiga sõitnud, siis teda peaks meie rongides valdama äratundmisrõõm – RTT ja Webmedia arendatud süsteem on suures osas sarnane teiste Põhja-Euroopa riikide ühistranspordi piletimüügisüsteemidega,“ sõnas Kaareste.

Elektriraudtee IT-juhi Toomas Sikki sõnul on hetkel esimesed tunnid möödunud süsteemi suuremate tõrgeteta ning jätkuvalt on nii Elektriraudtee kui ka süsteemi rentija RTT tehniline personal reageerimisvalmis igasugustele riketele, mis võivad tekkida.

„Kõigist häiretest seoses meie uue piletimüügisüsteemiga palume julgelt teada anda läbi meie kodulehe. Ka täiendus-ettepanekud on oodatud,“ lausus Sikk.