Hindade mõõduka muutumise põhjus aasta kahel esimesel kuul oli Skandinaavia tuumaelektrijaamade stabiilne töö, ülekandevõrgu stabiilne toimimine ning Skandinaavia hüdroelektrijaamade reservuaaride kõrge täituvus talve alguses. Tänu sellele säilitasid elektrijaamad kõrge elektritootmistaseme.

Hindade edasist langust on aga takistanud hüdrogeoloogilise olukorra halvenemine Skandinaavias – sademete vähesus ja madal veetase. Skandinaavia hüdroelektrijaamade reservuaaride täitumine on seoses sademete vähenemise ja hüdroelektrijaamade tootmise suurenemisega järk-järgult vähenenud. Peamiselt seetõttu ning ka tavapärasest külmemast märtsikuust tingituna, on börsi elektrihinnad kõrgemad kui aasta kahel esimesel kuul.

Börsipaketid on võrreldes möödunud kuuga teinud märtsis 13,71%-lise hinnatõusu – kui soojem veebruarikuu tõi isegi jaanuariga võrreldes soodsama hinna ning maandus käibemaksu lisandumisel 4,77 s/kWh juures, siis märtsikuu hinnaks elektribörsil Nord Pool Spot koos käibemaksuga kujunes 5,44 s/kWh.

Antud hinnale lisandub börsipaketi puhul ka müüjapoolne marginaal ning reeglina arvutatakse saadud hind läbi ka tarbija tüüpkoormusgraafikuga.