Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid, enam kui poole tuhande inimesega Enics sai mullu läbi aegade parimad majandustulemused. Majanduslangusest hoolimata teenis Enics 990 miljoni krooni suuruse käibe juures umbes 40 miljonit kasumit.

Enicsi juhataja Kalle Kuusiku sõnul tegutsevad nad tööstuselektroonika valdkonnas ja seal pole majandussurutist oluliselt tunda. “Vastupidi, kokkuhoiu ajal vajab turg üha rohkem tooteid, mis aitavad energiat säästa,” rääkis ta. “Samas tavatarbimisele suunatud elektroonikatööstus on languses, sest inimesed ei osta enam nii palju mobiiltelefone ja muid tarbeseadmeid,” kinnitas Enicsi Eesti tehase juht.

“Vajame spetsialiste, sest hakkame koostöös ühe uue suure kliendiga pakkuma ka inseneriteenust. Samuti töötame selle nimel, et olla selle aasta teises pooles valmis tootma keerukat meditsiinitehnikat ühele Rootsi kliendile,” sõnas ta.

Tartu elektroonika- ja peenmehaanikafirmafirma ASi Hanza Tarkon (endine AS Tarkon) mullune müügitulu jäi sisuliselt samale tasemele, nagu see oli aasta varem ehk 700 miljoni krooni kanti. Ka tänavuse aasta käibeprognoos on samas suurusjärgus, ütles Hanza Tarkoni juhataja Villu Ehrlich. “Samas on aga tänavu riskid tunduvalt suuremad, sest turg on ettearvamatum ja muutused turul toimuvad üha kiiremini.“