„Pakettide lisamine on tingitud sellest, et 4G levi laienes 2011. aastal oluliselt ja sellest tulenevalt suurenes hüppeliselt kasutajate huvi teenuse vastu. Laienenud 4G võrgus on kliente, kes soovivad enam kui 3,5G võimaldab, kuid 4G tippkiirust tegelikult ei vaja ning sooviksid oma väiksemate vajaduste eest ka vähem maksta,“ ütles EMT andmeside- ja sisuteenuste osakonna juhataja Ando Meentalo.

„Samuti on see hea võimalus neile inimestele, kellele piisaks 3,5G võimalustest, kuid kes elavad piirkondades, kus on 3,5G võrgus väga palju mobiilse interneti kasutajaid – üleminek 4G võrku võimaldab neil teenust mugavamalt kasutada.“

Muuga ja Mähe piirkonnas, kus on väga palju 3,5G võrgus mobiilse interneti kasutajaid, on EMT moodustanud tippkasutajatest testrühma, kellele pakub võimalust kasutada pool aastat tasuta 4G teenuseid, makstes ainult oma 3,5G paketi eest.
„See annab kliendile reaalse võimaluse tunnetada 4G võrgu teenuste võimalusi ja kvaliteeti,“ märkis Meentalo.

Soodsaim kiiruspõhine 4G pakett, kus kiirus on kuni 8Mbit/sek, on kuutasuga 15,95 eurot ning kiireim, kuni 100 Mbit/sek kiirustega pakett maksab 34,95 eurot kuus. Pakettides kehtib mõistliku kasutuse põhimõte, mis tähendab, et alates 30GB mahu täitumisest on EMT-l õigus kiirust vajadusel piirata. Piiramatu kasutusmahuga pakett kiirusega kuni 100Mbit/sek maksab 120 eurot kuus. Kõik 4G internetipaketid töötavad ka 3,5G ja GSM võrgus. Lähemalt saab uute pakettide kohta lugeda siit.

4G teenuse soovijal on võimalik kasutada kampaaniat, kus tähtajalise lepingu sõlmimisel 4G interneti kasutamiseks on võimalik osta soodushinnaga modem ZTE MF820D hinnaga 29 EUR või 4G/WIFi ruuter Huawei B593u hinnaga 79 EUR. Eelmainitud seadmed töötavad kõigis EMT võrkudes..

Alates esimese 4G võrgu avamise hetkest Eestis 16. detsembril 2010, on EMT katnud ülikiire 4G mobiilside leviga pea 30% elanikkonnast. 2012. aastal jätkab EMT 4G võrgu väljaehitamist erinevates Eesti piirkondades, kattes aasta lõpuks 4G leviga 70% elanikkonnast. Kogu Eesti saab EMT 4G leviga kaetud 2014. aasta lõpuks.