Uuringufirma Saar Polli poolt Swedbanki tellimusel läbiviidud küsitluse tulemused näitavad, et pangakaardi kasutamist peetakse turvalisemaks ennekõike seetõttu, et see kaitseb raha kaotamise või varguse eest. Samuti leitakse, et pangakaarti on mugavam kasutada kui sularaha. Lisaks toodi välja ka pangakaardi kaitstust PIN-koodi või parooliga, võimalust pangakaarti blokeerida või kinni panna, sularaha kaasaskandmise vajaduse puudust ning kontrolli rahavoo üle, teatas pank.

Pangakaardi turvalisust peab oluliseks koguni 96 protsenti kõikidest vastajatest. Mida kõrgem on isiklik sissetulek, seda suurem osakaal inimesi peab pangakaardi puhul turvalisust väga oluliseks.

„Eestimaa inimesed on tugevalt elu lihtsustavate vahendite usku,“ märkis sotsioloog ja uuringufirma Saar Poll juht Andrus Saar.

Swedbanki kaardivaldkonna arendusjuht Tõnu Ots tõdes, et pangakaardi kasutamine on kliendi jaoks turvaline ja kasulik eelkõige siis, kui kaarti kasutatakse igapäevaste ostude eest maksmisel, kindlustades seeläbi raha turvalise teekonna kliendi kontolt teenusepakkujani.

Need 12 protsenti vastajatest, kes peavad sularaha kasutamist turvalisemaks kui pangakaardi kasutamist, pelgavad eelkõige kaartide kopeerimist, võltsimist või varastamist.

Iga teine vastaja ehk 49 protsenti elanikkonnast leiab, et internetis pangakaardiga toodete ja teenuste eest tasumine on turvaline. Mida noorem on vastaja või mida kõrgem on tema isiklik sissetulek, seda suurema tõenäosusega peab ta internetis toodete ja teenuste eest pangakaardiga tasumist turvaliseks. 26 protsenti küsitletud elanikest aga ei oska antud küsimuse osas seisukohta võtta. Enamik neist on vanemaealised või madalama sissetulekuga.

Turu-uuringute firma Saar Poll küsitles ajavahemikul 21. oktoober kuni 3. november tuhatkond inimest vanuses 16-74 aastat.