Ta rääkis ERR-i raadiouudistele, et Eesti liha hind sõltub suuresti sellest, mis toimub Euroopa Liidu lihaturul. Talunike müüdava liha hind on tema sõnul Euroopa keskmisest 10-15 protsenti kallim, sest Eesti lihatööstus on lihtsalt kordi väiksem. Samas tõdes ta, et hinnad peaksid Euroopa omadega senisest rohkem võrdsustuma, vahendab ERR.

Eesti lihatootjad suudaksid Toomas Kruustüki hinnangul katta ligi 90 protsenti lihatööstuse tooraine vajadustest. Sealiha tootjatele on aga viimastel aastatel avanenud suur eksportturg ida suunas. Praegu ekspordivad Eesti tootjad elussigu Venemaale, sest sealt saadav tulu on kõrgem kui Eestis. Kruustük tõdes, et lihatootjad peavad ellujäämiseks tegelema rohkem tootearenduse, spetsialiseerumise ning ökotoodetega.