Estonian Airiga lendavad inimesed saavad rakenduse abil vaadata, kes on nendega samal lennul, kontakteeruda kaasreisijatega, suhelda ja soovi korral kõrvuti istumise kokku leppida, teatas lennufirma.

„Estonian Air avas teadaolevalt maailma esimese lennupõhise suhtluskeskkonna. Uus Facebooki rakendus võimaldab Estonian Airi reisijatel omavahel suhelda lennufirmast sõltumatult. Reisijad, kes on end keskkonnas registreerinud, saavad omavahel kontakte vahetada ja näiteks kokku leppida samaaegse lennujaama saabumise, et saada lennukis kõrvuti istekohad,“ ütles Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras.

„Kindlasti olete näinud kuidas sõbrad-tuttavad üllatusega lennujaamas avastavad, et on samal lennul – nüüd võib selline meeldiv üllatus osaks saada juba varem, kasutades uut rakendust. Nii saab lendamiseks kuluva aja kasulikult ja meeldivalt koos veeta."

Esimese tuntud kasutajana on andnud nõusoleku oma Estonian Airi lende Lennusõprades kajastada Kaia Kanepi.

Lendu puudutavate andmete avaldamine on vabatahtlik ega ole reisijatele kohustuslik. Lennusõprade nimekirjad ei väljenda tegelikku ja lõplikku reisijate nimekirja. Lennusõpru haldavad reisijad ise ja reisijad on need, kes enda kohta infot andmebaasi lisavad. Nemad ise vastutavad enda nimekirja lisamise või mittelisamise eest, samuti lennu kohta käiva info õigsuse eest. Estonian Air ei avalda reisijate nimekirju ega lisa ise reisijaid ega lende Lennusõprade lehele.

Sisse logimata näeb neid lendajaid, kes oma profiili kõigile nähtavaks on teinud.
Muudeks tegevusteks - kui inimene soovib end lennule lisada, ainult oma sõpradele nähtav olla jne - on vajalik Facebooki kasutajakonto.