Reisijate arv Tallinnast algavatel regulaarlendudel suurenes 78,6% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, teatas ettevõte.

Estonian Airi regulaarlendude täituvus oli juulis 79,3%, mis on 9,2 protsendipunkti võrra kõrgem kui eelmise aasta juulis.

Estonian Air võttis uue ärimudeli kasutusele käesoleva aasta märtsis.

”Lisaks eeslastele meelitame Tallinna kaudu meie sihtkohtadesse lendama ka lähiregioonide reisijaid. See võimaldab meil pakkuda paremaid lennuühendusi Euroopa tähtsamatesse linnadesse ja parandada eestlaste lennuvõimalusi,”selgitas Rauno Parras, Estonian Airi kommertsjuht. ”Estonian Airi eesmärk on kasvada jätkusuutlikult ja arendada oma lennuvõrgustikku järk-järgult,” lisas Parras.

Käesoleva aasta esimese seitsme kuuga reisis Estonian Airiga ühtekokku 515 721 reisijat, sh regulaarlendudel 514 612. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes reisijate arv regulaarlendudel 52,5%.

Esimesel seitsmel kuul toimus 11 281 lendu, mida on 72,2% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Juulis toimus 1797 lendu, mida on eelmise aastaga võrreldes 73% rohkem.

Esimesel seitsmel kuul oli Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent 98,9% ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 83,1%. Juulis olid vastavad numbrid 99,1% ja 80,7%.

Estonian Air, Eesti rahvuslik lennufirma, pakub ärireisijatele ja turistidele otselende Tallinnast Euroopa linnadesse. Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas.
Estonian Air keskendub lennuühenduste parandamisele Eesti ja muu maailma vahel eesmärgiga tõsta oma konkurentsivõimet laia lennuvõrgustikuga regionaalse lennufirmana.

Estonian Air pakub hetkel otselende 24 sihtkohta Euroopas, Skandinaavias ja SRÜ riikides.