Koolidel on võimalus veel projektiga huvi korral kaasa tulla.

Selleks räägivad ühe koolitunni jooksul ettevõtjad noortele oma loo, kuidas neist sai ettevõtja või juht ja, millised on olnud nende olulisemad õppetunnid sellel teel.

“Ettevõtja koolis on nagu värske tuulepuhang kinnises ruumis,” tunnustas ettevõtjate algatust Jõhvi Riigigümnaasiumi juht Tarmo Valgepea ning märkis, et tänase koolisüsteemi kitsaskoht on see, et õpe kipub olema liiga elukauge ja abstraktne ning koolid endakesksed.

“Kogenud ettevõtjatel on midagi väga väärtuslikku — isiklik praktiline kogemus väga erinevatest situatsioonidest ja tegevusvaldkondadest. Tavaolukorras jagatakse seda vaid oma kollektiivi piires. Antud projektiga jagame seda väärtust aga oluliselt laiemalt ja seda kõige vastuvõtlikumale auditooriumile — noortele, kelle ees on olulised valikud nii edasiste õppimisvõimaluste kui tulevase ameti osas. Loodan, et ettevõtlike inimeste huvitavad lood oma elust ja väärtuste kujunemisest siitsamast kodusest Eestist inspireerivad noori oma tulevikku teadlikumalt kujundama,” sõnas Eesti Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe.

Aktsioonis „Ettevõtlikkus kooli“ on andnud nõusoleku kooliõpilastega kohtumiseks üle veerandsaja ettevõtja ja tippjuhi üle Eesti, teiste hulgas näiteks Markus ja Martin Villig (Taxify), Marek Kiisa (Astrec), Tea Varrak (TTÜ), Toomas Tamsar (Eesti Tööandjate Keskliit), Marek Põldeots (TripleDev), Martin Rand (VitalFields) ja Heiti Hääl (Alexela), Sten Tamkivi (Teleport), Anne Samlik (Estravel), Jaan Pillesaar (Helmes), Valdo Kalm (Eesti Telekom), Herty Tammo (Startup Wise Guys) jpt.

Veel viimased päevad on koolidel võimalus aktisooniga liituda. Selleks tuleb enda sooviavaldus saata aadressile markus.langi@arengufond.ee

Ürituse “Ettevõtlikkus kooli” Facebooki leht asub SIIN.

„Ettevõtlikkus kooli“ toimub Eesti Arengufondi, Eesti Tööandjate Keskliidu, Teenusmajanduse Koja, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, SA Tuleviku Kool ja KredExi koostöös.

Jaga
Kommentaarid