5. oktoobril toimub Narva Käsitöömajas Gagarin Loomemajanduse seminar, kus saab kuulata ettekandeid rõivadisainitööstusest: ootused ja trendid, loov-toodangu turunduse protsess ideest kliendini, loomemajanduse arendamisest Ida-Virumaal ja Narva rahvusvaheline kunsti-residentuur. Seminari korraldajaks on Ida-Viru Maavalitsus. Ettekande Ida-Viru Loomemajanduskeskuse käivitamisest teeb ka maavalitsuse peaspetsialist Jana Pavlenkova.

Teisipäeval, 6. oktoobril toimub Narva ettevõtlusnädala peaüritus „Ettevõtjate toetamise võimalused. Linna toetus, riigi toetus“ hotellis Ingver. Infopäeva avab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Kaupo Reede oma ettekandega, milles ta tutvustab erinevate majandussektorite toetusvaldkondade põhitendentse ja prioriteete, samuti majandusministeeriumi lähiplaane ettevõtluse toetustes. Ida-Viru Ettevõtluskeskuse (IVEK) ärikonsultant Stanislav Pirk tutvustab oma ettekandes algavate ettevõtjate toetamise meetmeid ja räägib, kuidas realiseerub praktikas majandusministeeriumi strateegia. Ühtlasi tehakse ülevaade 2016. aasta võimalustest ettevõtjate koolitamiseks.

Töötukassa spetsialistid Aleksei Utkin ja Elmira Škodenko räägivad sellest, kuidas töötud saavad luua oma ettevõtte. Töötukassa konsultant Olga Boltovskaja selgitab, kuidas Töötukassa saab aidata tööandjaid personali palkamisel, ja millised toetusmeetmed selleks olemas on. Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Ameti peaspetsialist Viktoria Kaju annab ülevaate Narva linna toetusmeetmetest.

Kolmapäeval, 7. oktoobril saavad peatähelepanu gümnasistid. Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor on kokku pannud treeningu juhipositsiooni arendamiseks "Ole teistsugune kui teised!“, mis toimub Narva Soldino Gümnaasiumi loengusaalis.

Neljapäeval, 8. oktoobril toimub Narvas mitmeid seminare. Kell 11 algab Tartu Ülikooli Narva Kolledžis seminar “Töötaja materiaalne vastutus tööandja ees. Nõuetele mittevastava töölepingu ülesütlemine ning selle tagajärjed”. Samal ajal algab Narva hotelli konverentsisaalis ka teine seminar, mille teemaks on “Uus ehitusseadustik”. Keskpäeval algab Narva Soldino Gümnaasiumi loengusaalis seminar „Ettevõtja tuli klassi tagasi. Кohtumine ettevõtjaga“. Päeva lõpetab veel üks seminar teemal “Praktilisi soovitusi eduka projekti ja äriplaani väljatöötamiseks”, mis toimub Narva hotelli konverentsisaalis.

Reedel toimub kaks seminari ja kaks asutuste külastust. Esimene seminar on teemal „Ettevõtte situatsioonijuhtimise probleemid“ ning päeva teine seminar käsitleb teemat „Töölepingu lõppemine“. Huvilistele toimub ajalehe „Viru prospekt” toimetuse külastus ning Narva Keskraamatukogu MakerLab.

Narva ettevõtlusnädala lõpetab laupäeval koolifirmade laat Astri Kaubanduskeskuses. Laadal saab uudistada ettevõtlike kooliõpilaste toodangu näitusmüüki. Toimub ka konkurss „Parim koolifirma”.

Jaga
Kommentaarid