Sama firma tegi ETV-le auditi ilma konkursita ka aasta tagasi, ka siis jäi summa alla 100 000 krooni. Lisaks töötab suhtekorraldusfirma Powerhouse omanik Janek Mäggi novembrist ETV palgal, kus ta tegeleb Eurovisiooni internetilehekülje käivitamisega.

ETV peadirektor Alar Urm töötas Ühispangas nõukogu esimehena ja Janek Mäggi asepresidendina. Mõlemad lahkusid pangast möödunud aasta keskel. Mäggi asutas augustis oma suhtekorraldusfirma Powerhouse ja mõne kuu pärast alustas ta ETV sisekommunikatsiooni auditiga. “Mina küll meie ühist tausta Ühispangas üle ei tähtsustaks,” ütles Mäggi. “Powerhouse ei ole väike firma. Suhtekorraldusfirma ei saa omada kahte klienti ühest valdkonnast ja see tähendab, et suurtel ettevõtetel on võimalik valida vaid 4-5 suhtekorraldusfirma vahel.”

Ringhäälingu nõukogu liige Andres Jõesaar ütles, et teda hämmastab ETV otsus kulutada mitu aastat järjest sedavõrd palju raha sisekommunikatsiooni auditi peale. “Kuid ETV pole ametlikult ringhäälingu nõukogu oma otsusest informeerinud ja seepärast ma ei tea kõiki tagamaid,” ütles Jõesaar.

Powerhouse’i ja ETV vaheline leping sätestab, et sisekommunikatsiooni auditi käigus viib Powerhouse läbi 65 suulist intervjuud ringhäälingu nõukogu, ETV koostööpartnerite ja ajakirjanikega ning 250 ankeetküsitlust Eesti Televisiooni töötajatega. Auditi eesmärk on kirjeldada ja analüüsida muutusi ETV organisatsioonis aasta jooksul, mis on möödunud eelmisest auditist.