Pindmaa, kes juhib ühtlasi üht Eesti suurematest lihatööstustest, Wõro Kommertsi, rääkis, et veterinaarametiga suheldes on jäänud kõlama mõte, et need firmad, kes midagi ikka euronõuete täitmise heaks on teinud, jäävad ka edaspidi tegutsema. “Kas ülejäänud ettevõtted juletakse kinni panna, see on juba eraldi küsimus,” ütles Pindmaa. “Enamik firmasid saavad tunnustuse, kuid ilmselt ei suuda ikkagi konkurentsis püsida.”

Lihatööstused pidid ehituslikud euronõuded täitma juba selle aasta 1. juuliks, kuid seniajani käib enamikus neist ikkagi veel remont ja ümberehitused. Hiljaaegu valmis suurima investeeringuna lihasektorisse 100 miljoni kroonine Valga tapamaja, uusi tootmishooneid ehitab või renoveerib ka mitu väiksemat tööstust.

1. jaanuariks 2003 peavad kõik toidu käitlemisega tegelevad ettevõtted, sh lihatööstused, olema veterinaarameti poolt tunnustatud. Pindmaa hinnangul võib reaalselt tunnustamisprotsess võtta aega umbes pool aastat. “1. jaanuar 2004 peaks küll olema see kõige-kõige viimane tärmin,” lisas ta.