“Usun, et pangad annavad meile raha,” lausus Tartumaal Tõrvandis haagiseid ja treilereid tootva ASi Respo Haagised tegevjuht Ain Antons.

Antons lisas, et kõik ettevõtted, kes esitasid tööstusettevõtete tehnoloogiainvesteeringute programmi toetusraha saamiseks taotluse, pidid arvestama etteantud tingimustega. “Kui sul ikka omafinantseeringuvõimet ei ole, siis polnud mõtet projekti tehagi,” nentis ta.

Toetus aitab Respo Haagistel juurutada lehtmetalli automatiseeritud töötlemiskompleksi. Projekti maksumus on 7,2 miljonit krooni ja toetusraha küünib 2,9 miljoni kroonini.

Põlvamaal Himma külas lastemööblit tootva ASi Suwem juhataja Kaido Mäesalu kinnitusel kaalusid nad taotleda toetust 4 miljonit krooni maksva unikaalse detailitöötlemiskeskuse ostuks, kuid loobusid sellest, sest tingimuste kohaselt peab väike- ja keskmise suurusega ettevõte tasuma seadme maksumusest 60 protsenti ise. “Meil oleks tulnud leida omavahenditest 2,4 miljonit krooni. Sellises ulatuses meil praegu käibevahendeid ei ole ja praegu pank selleks laenu ka ei anna,” rääkis Mäesalu.