Fazer Eesti AS-i juhatuse esimees Kristjan Kongo ütles esmaspäeval BNS-ile, et hinnatõusu lõplik suurus on veel lahtine, sest viimane kokkulepe paari suuremahulise tooraine tarnijaga on veel saavutamata.

"Aga analüüsid oleme teinud ning tuginedes olemasolevatele toorainehindadele ning muudele kuluartiklite kasvule, ei pääse Fazer hinnatõusust käesoleval sügisel. Kindel on see, et hinnatõus saab olema erinevatele toodetele erinev, lähtuvalt toodete erinevatest retseptidest," selgitas Kongo.

Fazer Eesti jäi mullu väikesesse kahjumisse, firma käive langes üheksa protsenti 293 miljoni kroonini

Pagaritööstus AS Leibur kergitab oktoobris oma toodete hindu eri andmetel 15–25 protsenti, ettevõte põhjendas hinnatõusu rukki- ja nisujahu hinna tõusuga. Tegevjuhi hinnangul on Leiburil vaja kergitada oma toodete hindu ligikaudu 15 protsenti, et katta kulud ja säilitada efektiivsus.

AS Leibur sai mullu kasumit 75,6 miljonit krooni, kusjuures kasum kahanes 17,6 protsenti võrreldes eelmise aastaga. Firma käive langes 20,8 protsenti 341,2 miljoni kroonini.

Riigiprokuratuur ja konkurentsiamet alustasid augusti keskel kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas Eesti Leivaliidu liikmed on sõlminud konkurentsi kahjustava kokkuleppe, millega määratakse kindlaks kolmandate isikute suhtes hinna- ja muid kauplemistingimusi.

Eesti Leivaliit oli eelnevalt üllitanud teate, mille kohaselt on leiva ja teiste pagaritoodete hinnatõus 10-20 protsendi võrra lähiajal "vältimatu".