Hetkel pakuvad pikaajalist, kuni kümneaastast lukustatud intressiga eluasemelaenu Hansapank, Ühispank ja Nordea Pank. Homsest hakkab seda tegema ka Sampo Pank.

Hansapank on pärast fikseeritud intressiga turule tulemist juuni lõpus sõlminud kümmekond sellist laenulepingut umbes 25 miljoni krooni ulatuses. See moodustab veidi alla 1 kõigist Hansapanga eluaseme laenu- ja liisingulepingutest sel perioodil.

Hansapanga eralaenude arenduse osakonna juhatajale Kersti Arrole vähene huvi fikseeritud intressidega laenude vastu enda sõnul üllatusena ei tulnud. “See on väga loogiline, kuna meie inimesed ei ole veel tunda saanud, mida intresside tõus tähendab,” rääkis ta. “Seni on olnud olukord, kus kuue kuu Euribor on pidevalt langenud või on enam-vähem paigal olnud.”

Homsest lukustatud intressiga laene pakkuma hakkav Sampo Pank ei looda selle teenuse suurele edule. “Soovime lihtsalt neile klientidele, kes on huvitatud pikemaajalisest intressi fikseerimisest, pakkuda seda võimalust,” ütles Sampo Panga kommunikatsioonijuht Anneli Rõuk.