Üritusi korraldava Meeskonnatreeningute Agentuuri juhataja Donald Aik Sild ütleb, et need firmad, kes planeerivad oma üritusi paremini, panevad suvepäevadeks koha kinni juba sügisel. “Enamik firmasid tahab iga kord korraldada üritust erinevas kohas. Praeguseks on näiteks mitmed head kohad juba kinni,” ütleb ta.

Kuni 2000 külalist vastu võtta suutval Viljandimaal Tuhalaane külas asuval Korpa talul on vaid mõni tuleva suve nädalavahetus veel vaba, suurem osa on juba hõivatud talus firma suveüritusi korraldada soovivate ettevõtete poolt. “Praeguse seisuga suurim üritus on 1000 osavõtjaga,” räägib Kopra talu omanik Rudo Puks. “Üritused toimuvad nädalavahetustel, sest nädala sees teeme ettevalmistustöid.”

Nelijärve puhkekeskuse müügijuhi Marin Vaheri ütlust mööda hakkavad nobedamad suveürituste planeerijad puhkebaasi oma üritusteks juba aasta ette kinni panema. “Selliseid kohti, mis saavad vastu võtta suuremaid seltskondi, pole Eestis just liiga palju,” räägib Vaher.

Saaremaal Kaarma vallas asuva Jurna turismitalu peremees Mati Tarvis nendib, et 23.–25. juuniks on tema talu juba kinni pandud. “Helistatakse ja uuritakse pidevalt,” räägib Tarvis. “Aga üldiselt on eestlased väga aeglased, aktiivsemalt hakatakse jaanipäevaks ja suvepäevade korraldamiseks otsima kohta aprillis-mais, mõni otsib üks nädal enne jaanipäeva, siis enam midagi head ei saa.”