Üks kuumemaid vaba aja aktiivse veetmise vorme on kardisõit. Tuntuima hobikardiraja FK keskus on suvehooajal pea igal nädalavahetusel mõni ettevõte reserveerinud. Suurkliente ootavad hinnasoodustused ning turniiride võitjaid ðampanja, karikad ja autasud.

FK projektijuhi Helen Vaheri sõnul korraldab FK ise populaarseid võistlusi eri tegevusvaldkondade ettevõtetele ning hooaja lõpul selgitatakse valdkonna võitjate vahel välja parim ettevõte kardisõidus. Selle aasta võitja oli Stroomi hotell.

Videomat Casino Grupp pakub oma töötajatele ujulapääsmeid.

Videomati turundusjuht Silver Rits ütles aga, et firma kaalub töötajatele märksa enama pakkumist. Tema sõnul suurendab ühine aktiivne ajaveetmine meeskonnatunnet ja lojaalsust. “Ka saavad mõnusas õhkkonnas lahendatud mitmedki tööl tekkivad personaalsed või töised probleemid. Inimesed on lihtsalt avatumad,” kinnitas Rits.

Vast kõige põhjalikumalt tegeleb oma meeskonna kehakultuuriga Hansapank, kel on eraldi spordiklubi Hansa. Tulemuseks on Hansapank näiteks juba neljandat korda võitnud Eesti Pangaliidu korvpalliturniiri.

Hansa spordiklubi juhi Aare Halliko sõnul löövad Hansa mees- ja naiskonnad kaasa paljudes eri liigades võrk-, korv- ja jalgpallis. Kõiki neid tegevusi toetab Hansapank rahaliselt. Halliko sõnul on loogika lihtne: “Mida tervemad on inimesed, seda vähem tuleb haiguspäevi.”

Tallinna Kaubamaja töötajad mängivad ettevõtte toetusel kord nädalas korvpalli ning käivad suvehooajal karti sõitmas. Turundusjuhi Inga Liivi sõnul toimuvad aeg-ajalt ka sõpruskohtumised suuremate varustajatega, nagu Baltika, või siis kontserni eri üksustega, näiteks Tartu Kaubamajaga.