Nagu kinnitas Selveri avalike suhete juht Annika Vilu on kõik õige, sest Saku Õlletehas on kaubaketile teada andnud, et kalja toodetakse Ukrainas.

“Saku kali on tõepoolest toodetud Ukrainas ja tegemist on puhtalt grupi ressursside jagamise poliitikaga,” ütles Saku Õlletehase müügidirektor Margus Kastein Delfile.

Saku Õlletehas kuulub tema sõnul teatavasti Carlsbergi gruppi, millel on tehased mitmetes riikides. Igat toodet toodetakse grupi siseselt tavapäraselt seal, kus selle tootmise kompetents või tootmise võimalused on kõige odavamad, lihtsamad, efektiivsemad.

“Me toodame näiteks osad meie Vichy veed Leedus. Samas Sinebrychoffi longdrink on toodetud Soomes,” tõi Kastein näiteid.

“See, et Saku kali on toodetud Ukrainas, võib Eesti tarbijale tekitada üllatuse, aga retseptid, tehnoloogia on antud meie poolt.”

“Vedeliku tootmine ning panemine pudelisse on täna kõige efektiivsem meie Ukraina tehases. See ei pruugi nii jääda. Järgmisel aastal võime kalja vabalt toota kusagil mujal, kui me leiame, et see on efektiivne. Igal aastal liiguvad teatud tootegrupid ühest tehasest teise,” selgitas müügijuht.

“Meil oleks üsna hea meel kalja Eestis toota, aga teisest küljest me saame aru, et selleks on vaja investeerida. Meie emaettevõte seisab valiku ees, kas ta investeerib selle raha Eestis Saku Õlletehasesse või ta ei investeeri mitte midagi ja toodab seal, kus on investeering juba tehtud, nagu näiteks Ukrainas.”