Esimene elektrikatkestus oli hotellis öösel kella 23.30st kuni kella 1ni. Teine voolukatkestus algas hommikul kell 9.40 ning siiani ei ole hotellis voolu korralikult tagasi saadud.

"Kõige ebameeldivam on see, et nii öösel kui ka hommikul ei osanud Eesti Energiast keegi öelda, mis juhtus. Valetati, et see on teie enda majasisene asi. Pärast teatati, et nad tegelevad sellega, kuid mingit infot, kui kaua katkestus kestab, ei suudetud anda," ütles Ülemiste hotelli direktor Andrus Savitski Delfile.

Esmase info juhtunu põhjuste kohta sai hotelli direktor hommikul maja taga kaevetöid teinud töömeestelt, kes olid Eesti Energia poolt palgatud tegelema kaablirikkega.

Kella 14ks jõudis kohale Eesti Energia poolt saadetud diiselgeneraator, mis aga ei läinud käima, kuna generaatori sees oli kasutusel suvine diislikütus. Paar tundi hiljem oli hotellis olukord selline, et elekter lülitus kord sisse ning minuti pärast taas välja.

"See tähendab seda, et varsti läheb pimedaks. Mul peaaegu täis maja ning inimesed hakkavad lahkuma hotellist, kuna neil on külm," kirjeldas Savitski, kelle sõnul on kraadid tubades plussis, kuid seal viibides tuleb väliriideid peale panna.

Toitlustamisega on hotell saanud tänu gaasipliitidele hakkama. Tänaseks planeeritud kahe seminari toimumise või ärajäämise kohta ei ole firmadelt veel tagasisidet tulnud.

Viimase Savitskile teada oleva info järgi lubati hotellile voolu tagasi kella 18ks. Eesti Energia pressiesindajalt ei õnnestunud asja kohta kommentaari saada.

Savitski sõnul esitab hotell Eesti Energiale kindlasti kahjunõude. Kui suur kahjunõue on, ei ole veel teada. "Praegu on kulusid väga raske arvutada, kuna mul ei ole isegi arvutit," sõnas ta.

Hotellis on varemgi elekter ära läinud, kuid seda minutiks või viieks, kuid nii pikka katkestust ei ole olnud.