”Uue lennuliini avamine Tbilisi ja Tallinna vahel on oluline sündmus ja loogiline jätk praegustele väga headele suhetele Gruusia ja Eesti vahel,“ lausus Gruusia suursaadik Eestis Ruslan Abashidze täna pidulikul lennuliini avaüritusel Tallinna lennujaamas, teatas Estonian Air.

”Gruusia saab oma mitmekesise looduse, iidse ajaloo, külalislahkuse ja kohaliku köögiga kindlasti üheks populaarseimaks sihtkohaks mitte ainult eestlaste, vaid ka skandinaavlaste ja keskeurooplaste hulgas. Väga tähtis on märkida, et Gruusia on läbi aasta huvitav sihtkoht, seal on kõrgekvaliteedilised mäesuusakeskused, luksuslikud rannakuurordid ja arenenud turismitaristu. Gruusia pakub ka äri- ja investeerimisvõimalusi, lubades reisijatel samal aja nautida puutumatut ja säilinud loodust,” lisas Abashidze.

Estonian Airi kommertsjuhi Rauno Parrase sõnul on Gruusia eestlaste jaoks seni veel piisavalt avastamata suure potentsiaaliga turismisihtkoht.

„Thbilisi ühendab eesti turiste kogu Kaukaasia piirkonnaga – Thbilisist pääseb mugavalt vaid mõne tunniga edasi Armeeniasse, Türki või Aserbaidžaani,“ lausus Parras.

Otselennud Tallinna ja Thbilisi vahel toimuvad neli korda nädalas esmaspäeviti, kolmapäeviti, reedeti ja pühapäeviti.

Vaata galeriid avamisest:

Vaata Delfi videotintervjuud Estonian Airi juhiga Tero Taskilaga: