Ilmekas näide on täna kella 17 paiku õhtul Tallinnast Türile suundunud rong, kuhu Liiva peatuses rongile soovinud inimesed enam mugavalt peale ei mahtunud. Kella 17.10ks oli peatusesse tulnud ligi 50 inimest, kes kõik püüdsid läbi raskuste ära mahtuda kolme vaguniga diiselrongi, mis Türi suunas sõitis. Rongis seisid kõik - nii lapsed kui ka vanainimesed.

Veidi hiljem Viljandi suunas sõitnud rongil oli samuti kolme vaguniga koosseis. Ka sellel oli rida seisjaid, kuid võrreldes eelnevaga oli rongis veidi lahedam.

Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul ei ostnudki riik pikemaid kui kolme- ja neljavagunilisi ronge. Neljavagunilises on rongis on 214 istekohta. Võrdluseks, Edelaraudtee vanaldastes rongides oli 360-480 istekohta ja ikka nurisesid reisijad, et teatud nädalapäevadel ja kellaaegadel ei ole rongides piisavalt ruumi. 

Alates 1. jaanuarist toimub kogu riigisisene reisirongiliiklus uute oranžide diiselrongidega.

Peale selle, et rongid on lühikesed, on juhtunud ka mitmeid äpardusi. Näiteks täna hommikul pidi kell 8.37 väljuma Rapla-Tallinn rong, kuid rongist polnud jaamas jälgegi. Sellest, et Rapla rong ei välju, ei olnud Elroni koduleheküljel eile õhtul sõnagi, sest Elron ei teadnud ka ise, et nimetatud rong ei välju. Firma tellis kiirkorras kaks asendusbussi ja transportis reisijad Tallinna. Seda tasuta, sest ka piletimüüjat ei olnud.