Esimeses saalis, kuhu külastaja peale piletikontrolli ja garderoobi satub, on reisibüroode kuubikud lennufirmade ümarbokside kõrval, vahele veel mitmete Eesti spaade ning Läti reisipakkujate lauad erinevate väiksemate ja suuremate soodustustega.

Keskmiselt jääb pakutav soodusprotsent 10 kuni 50 protsendi piiresse, kuid hea õnne ja tahtmise korral võib leida ka lausa 77,7-protsendilise soodustusega reisi näiteks Türki.

Taolise pakkumisega on messile tulnud GoAdventure, kelle sõnul saab neilt loteriimajutusega otselennu Türgisse 259 euro eest, tavahind jääb Gotraveli esindaja Dimitri Vassiljevi sõnul paarisaja euro võrra kõrgemasse hinnaklassi.

Messi põnevaim saal on Delfi reporteri arvates aga „Puhka Eestis“ hall, mis tutvustab kõikide Eesti maakondade ettevõtjatega piirkondade eripära, kultuuriüritusi ja turismitooteid läbi lõbusate tegevuste ning näitemängude.

"Puhka Eesti" saalis olid mitmed maakonnad tulnud koos väljapanekute, näitlejate ning söökide-jookidega, mida külastaja hea maitsta võis.

Kuigi Eesti saalist reise osta ei saa, vaid peab leppima sooduskupongidega, arvasid näiteks Jõgevamaa esindajad, et Eesti turismipiirkondi ongi pigem vaja tutvustada ja kutsuvaks muuta, kui midagi maha müüa.

“Meil on sel aastal väga palju ümmargusi tähtpäevi ja sellepärast me oleme siin ka suuremalt väljas, et kutsuda inimesi meie maakonda külastama,“ ütles kirjanik Lutsu teose „Kevade“ tegelaseks Köstriks kehastunud Palamuse muuseumi direktor Arne Tegelmann turismimessil Delfile.

„Täna on Jõgevamaa alal välja toodud väike mini-Palamuse. Palamusel on sel aastal näiteks Oskar Lutsu sünniaastapäev, Kevade esmatrükist möödub ka 100 aastat, Palamuse kooliharidus saab 325 aastaseks, seega tuleks kindlasti meile külla sõita,“ ütles Tegelmann.

Vaata turismimessi "Tourest 2012" galeriid.