Põllumajandusministeerium kavatseb hakata Eestis müüdavaid vorstitooteid klassifitseerima, et ostjal oleks lihtsam aru saada, kui palju on tootes kasutatud liha ja kui palju seda asendavaid aineid.

Delfi tegi jalutuskäigu poes, valides juhuslikult igast kategooriast mõned tooted ning märkis üles nende lihasisalduse.

Keeduvorstid:

Tallegg ülesuitsutatud keeduvorst 0 protsenti

Valla talguvorst 0 protsenti

Vot! Ülesuitsutatud lastevorst 3 protsenti

Nimeta keeduvorst 6 protsenti

Valla võileivavorst 8 protsenti

Wõro juustu keeduvorst 12 protsenti

Võru vene keeduvorst 12 protsenti

Tallegg juustuvorst 18 protsenti

Maks&Moorits Piima virst 23 protsenti

Maks&Moorits Moskva vorst 25 protsenti

Vastse-Kuuste suitsutatud lastevorst 50 protsenti

Rakvere doktorivorst 63 protsenti

Viinerid

Valla viiner 0 protsenti

Talleggi viiner 0 protsenti

Rakvere pereviiner 23 protsenti

Rakvere lasteviiner 50 protsenti

Maks&Moorits klassikaline viiner 70 protsenti