"Kusagil viis aastat tagasi võttis Fortum kätte ja viis kõigist Viimsi eramajadest elektriarvestid välja kohtadesse, kuhu neil endil oleks alati juurdepääs. Põhjuseks toodi, et Fortum saab siis ise arvestite näitusid kontrollida," kirjutas Randpere Facebookis.

"Minu poolt paar aastat varem ostetud arvestid jäid majja alles aga nende näitajad ei huvita enam kedagi. Uued arvestid sattusid mu vastaskrundile kummikute maale.
Kahjuks on Fortumi entusiasm iselugemise osas lahtunud ja nii saingi 30. detsembril nende klienditeenindusest e-maili, millega mind kästi kolme päeva jooksul raporteerida neile oma elektriarvesti näit. Olin Eestist ära ja seda ka neile kirjutasin. Oleks arvestid endiselt majas sees olnud, oleks ämmal-äial palunud näitusid vaadata, soos ukerdamisega nad hakkama poleks saanud. Tagasi Eestisse jõudes katsusin arvestite juurde pääseda, aga kapp, milles nad asuvad, on nii kõvasti kinni, et ma ei suuda seda avada.
Ei tea, kas on vees ligunemisest roostes või on keegi selle eriti kõvasti kinni kruvinud. Kirvega Fortumi varanduse kallale ka minna ei tihka. Elan nüüd oodates Fortumi järgmist käsku ja arvet. Sellele loota, et nad oma tegemisi ise hakkaks tegema, vist ei maksa. Tõenäoliselt olen üks väheseid inimesi Eestis, kes unistab tuntud koduomanike kiusaja Eesti Energia kliendiks saamisest."

Hiljem lisas ta: "Paar täpsustust. Esiteks - elektriarved on mul makstud ja küsimus pole rahaline. Pigem põhimõtteline - kui Fortum viib arvestid minu majast ja minu krundi pealt ära, siis peaks ta neid ise lugemas käima. Krunt, millel see kapp praegu asub, kuulub vist hoopis Swedbankile, kes aga ei suuda kõigi talle võlgade katteks kätte sattunud kruntidega tegeleda. Praegu saab kapile isegi ligi, sest maa on külmunud. Kahjuks on kinni külmunud ka kapp. Kuna see krunt ei kuulu mulle, ei suuda endas leida ka motivatsiooni selle kuivendamiseks. seda peaks omanik tegema. Samas ei meeldi mulle kohaliku energiamonopoli käsu korras saadetud ülesanded - mine loe oma arvestinäit ja raporteeri see meile. Üks kahest - kas loete ise (automaatselt või käsitsi) või hakkame uuesti arvestust tubaste arvestite põhjal pidama."

Fortum teatas eelmise aasta lõpus, et müüb Fortum Elekter AS Soome firmale Imatra Seudun Sähkö.