General Motorsi hinda on langetanud investorite seas maad võttev kartus, et maailma suuruselt teine autotootja võib minna pankrotti.

Kuna Hansapank pole enam börsifirma, ei saa täpselt öelda, kumb maksab praegu enam: kas Baltimaade suurim panganduskontsern või eelmise aasta keskpaigani maailma suurima autotootja tiitlit hoidnud General Motors (2007. aasta tootmismaht 9,4 miljonit sõidukit).

Küll aga on kindel, et autogigant maksab praegu märksa vähem kui Hansapanga Grupp parimatel aegadel. 2005. aasta kevadel hindas Hansapanga börsilt minema viinud Swedbank finantskontserni väärtuseks 67 miljardit krooni. Möödunud aasta lõpul andis investeerimispank GILD Bankers Hansapangale aga Eesti väärtuslikema ettevõtte tiitli, määrates panga hinnaks koguni 89 miljardit krooni.

Viimase aasta jooksul on Swedbanki aktsia kaotanud Stockholmi börsil oma väärtusest aga üle poole ning suuresti peetakse süüdlaseks just Hansapanka, mis tegutseb kiire langusega turul. Seetõttu ei saa ka öelda, et Hansapank võiks praegu General Motorsist rohkem maksta.