"Me oleme tühistanud 5.-6. ja 12.-13. veebruari ärasõidud. Siiski on inimesi, kes on avaldanud soovi minna Egiptusesse kaheks nädalaks, mis lennukava järgi on võimalik, ning ega me ei saa neile inimestele seda ära keelata," ütles Goadventure direktor Oksana Golovina Delfile.

"Me oleme rääkinud ka välisministeeriumi ning tarbijakaitseametiga ning põhimõtteliselt, kuna Egiptuses on rahulik ning inimestel on soov minna, siis me ei saa neid n-ö raudu panna."

Osa inimesi soovib puhkust hoopis pikendada. "Mitmed inimesed, kes on Egiptusesse läinud kaheks nädalaks ja pidid tagasi tulema 12.-13. veebruaril, ei taha nädal varem, 5. ja 6. veebruaril tagasi tulla, vaid on pikendanud oma puhkust veel ühe nädala võrra," rääkis Golovina. Nende seas on temas sõnul ka lastega peresid.

Järjekordi kuurortides pole

Inimeste arvamus on reisifirma juhi sõnul kahesugune - ühed leivad midagi sobivat pakutavatest asendusreisidest ning teised on vihased, miks nad 5. veebruaril Egiptusesse sõita ei saa. "Neile, kes tahtsid nädalaks minna, me seda võimalust tõesti pakkuda ei saa," nentis Golovina.

Inimesed suhtlevad palju kohapeal olevate tuttavate-sõpradega ning kuna kuurortides on rahulik, siis ei peljata puhkusereisi ette võtta.

Hotellides on Golovina sõnul praegu mõnus olla, kuna inimesi on turismipiirkondades vähem ning seetõttu jätkub kõigile kõike ning pole suuri järjekordi. Ekskursioonid toimuvad tema sõnul endiselt, välja arvatud Kairosse, Aleksandriasse ning Luxorisse.

Eesti ja Soome suurimad pabistajad

"Vene turistid lendavad, briti turistid lendavad. Mitte ühtegi lendu ei ole sealt erandkorras ära toodud. Reisid sinna on peatanud Skandinaaviamaad - Taani kolmeks nädalaks, Rootsi kaheks nädalaks ja Norra üheks nädalavahetuseks, ehk selleks nädalavahetuseks. Soomega on nii ja naa," rääkis Golovina.

"Kairo turismiosakonnast öeldi, et kõige suuremad pabistajad on olnud Soome ja Eesti. Ma ei tea, kuivõrd ametlik see on, aga nende ametnik on mulle sellist asja öelnud."