“Meil on tootmises palju käsitööd — kartulikoorimine ja muu,” põhjendas Oleg Gross erinevust Rakvere Lihakombinaadi palgatasemega. Ta lisas, et palku ei saa võrrelda, sest tema ettevõtted ei ole mehhaniseeritud. Rakvere Lihakombinaadi tegevjuht Olle Horm ütles, et nende keskmine palganumber 2005. aasta lõpul oli 8000 krooni ringis. “Ettevõtte sees on küll palk varieeruv,” täiendas Horm.

Ta lisas, et lihatööstuses olev müra, madal temperatuur ja suur füüsiline koormus, mida kõik ei talu, tekitavad aeg-ajalt ka väikesi tööjõuprobleeme, kuid nad üritavad olla konkurentsivõimelised teiste piirkonna tööstusettevõtetega. ASi OG Elektra Tootmine kui konkurendi palgateemadel lihakombinaadi juht sõna võtta ei tahtnud. “Nemad vaadaku ise, kuidas hakkama saavad,” sõnas Horm. Gross polnus nõus võrdlema ka oma toidupoode Säästumarketi ja Selveri keti poodidega. “Teil on valed palgaandmed,” väitis Gross. “Meil on konkurentsivõimelised palgad.”

OG Elektra kaupluste töötajate keskmine brutokuusissetulek on möödunud aasta majandusaruande järgi 3570 krooni. A-Selveri juhataja Ain Taube lausus, et nemad üksikute poodide, sealhulgas Rakvere Krooni Selveri, statistikat ei avalda, kuid lisas, et teenindava personali keskmine brutopalk jääb neil sõltuvalt ametikohast 4500-6000 krooni vahele. “Sellele lisandub tulemustasu vastavalt eesmärkide täitmisele,” täpsustas ta. OG Elektra juhatuse liikmetele ja esimehele makstav kuutasu jääb aruande järgi 10 000 krooni piirimaile.

OG Elektra juhatuse esimees Tarmo Terav oma töötasu väikeseks ei pea. “Rakvere piirkonnas ei makstagi rohkem,” sõnas Terav. OG Elektra Tootmine ASi tegevusalad on toorliha töötlemine, kulinaaria-, vorsti-, pagari- ja kondiitritoodete valmistamine. Firma annab tööd ligi 200 inimesele. Ettevõtte tooteid turustatakse OG Elektra kauplustes, mida on üle 20. Oleg Grossile kuulub peale ASide OG Elektra ja OG Elektra Toomine veel OÜ Oleg Grossi Talu, OÜ Lepna Tootmine ja AveC Kirjastuse AS.