Veel teisipäeva õhtul andis Ekspress Grupi ainuomanik Hans H. Luik Äripäeva küsimustele põiklevaid vastuseid: “Me oleme asja uurinud küll, aga laoseisuga on neil seal mingid jamad. Ka Rahva Raamatu üks praeguseid omanikke Hillar Soosalu ütles teisipäeval, et huvilisi on palju käinud, Luik teiste seas, kuid konkreetse tehinguni pole veel jõutud. Eile õhtul aga kinnitas Soosalu, et eelleping on alla kirjutatud. Lõplikku hinda selles veel fikseeritud ei ole, kuid eellepingus kokkulepitud ostusoovist taganemine tooks nüüd juba kaasa kopsakat trahvi.

Rahva Raamatu aktsiatest kuulus ligi 67% osaühingule Uus ja 33% OÜ-le Martes, mis aga mõlemad kuulusid sisuliselt kolmele mehele, kelleks on Soosalu, Tõnu Pullerits ja Indrek Ilomets. Rahva Raamatu viimaste aastate müügitulu on olnud 42 miljoni krooni kandis ning puhaskasum kõikunud 1–2 miljoni krooni vahel. Lisaks kahele Tallinna südalinnas asuvale kauplusele varustab ettevõte raamatutega veel ka Selveri kaubamaju ning mitut kaubanduskeskust üle Eesti.

Luige ostuhuvi oli ilmselt tingitud asjaolust, et Eesti Ekspressi Kirjastus on tungimas jõuliselt ka raamaturule. Äripäeva hinnangul võib Rahva Raamatu aktsiate müügihind jääda 10–20 miljoni krooni vahele.